"Dodge Viper" neizdodas uzstādīt Nirburgringas rekordu; piloti salauž abas mašīnas (+ video; foto) 10

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 5.septembris 2017 10:58

Par entuziastu naudu sponsorētais "Dodge Viper" Nirburgringas trases ātruma rekorda uzstādīšanas mēģinājums beidzies ar neveiksmi – “Odzei” tā arī nav izdevies izbraukt no 7.minūtēm, turklāt abām automašīnām tagad būs nepieciešams remounts.

Atgādināsim, ka amerikāņu Nirburgringas projekts sākās ar ziedojumu vākšanu "GoFundMe" fondā. Pēc tam kad nepieciešamā summa tika sakrāta, vairāku cilvēku komanda ar divām Dodge Viper ACR automašīnām,ko piegādāja dīleru centrs "Viper Exchange", devās uz Vāciju.

Rekorda uzstādīšanas mēģinājumā pirmais pie Viper stūres sēdās Dominiks Farnbahers – Lemānas un Deitonas 24 stundu braucienu dalībnieks. Nirburgringas trasi viņam izdevās nobraukt 7 minūtēs 3,45 sekundēs. Farnbahera vietu ieņēma Luks Štolcs, taču vienā no trasēm posmiem Viper pārsprāga priekšējā riepa. Pēc riepu nomaiņas pilots devās trasē vēlreiz, taču braucienu nācās pārtraukt, jo eļļas noplūdes dēļ no ierindas izgāja diferenciālis.

Tālāk stafeti pārņēma Lens Arnolds, kurš ar otru Viper eksemplāru jau pirmajā aplī veica Nirburgringas trases 20 kilometrus 7 minūtēs 1,3 sekundēs, uzstādot amerikāņu varenauto labāko laiku. Otrajā aplī, braucot ar ātrumu virs 250 km/h, arī šim "Viper" pārsprāga riepa un automašīna aizskarot barjeras, izlidoja no trases.

Rekorda uzstādīšanas mēģinājumi tika pārtraukti un projekta autori paziņoja, ka "GoFundMe" atlikusī nauda tiks izmantota, lai salabotu sabojāto trases nožogojumu un samaksātu treka-dienu organizatoriem.

Šobrīd Nirburgringas trases rekords pieder britu "McLaren P1 LM" (1000 Zs) – 6 minūtes 43,22 sekundes.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 5.septembris 2017 13:51
6 1 Atbildēt

Nu ja tu nevari sakasīt 350 eiro, tad man tevis žēl.

www.ss.com/msg/lv/transp...318/bxdoe.html

www.ss.com/msg/lv/transp.../80/fnkjl.html

viencexperc 5.septembris 2017 12:57
5 1 Atbildēt

Ja nekļūdos, tad pirmais piecinieks tur ir hibrīdi vai elektroauto. Pirmajā 30.niekā ir trīs vaiperi, viens kamaro, divas korvetes.

Komunistu un latvijas laukstrādnieku sapņi - BMW ir 33.ajā vietā, audi ( r8) 47.ie....

Lietotājs dsa kož elkonī. Davidičs teica, ka amerikāņu auto ir nestabili, bet kaut kā amerikāņi iet kopā ar ferarri, lambo, pagani, porše. Bieži pat ieliek.

viencexperc 5.septembris 2017 19:06
4 1 Atbildēt

kāda starpība? Izskatās taču tādi paši. Uz ielas tāpat neatšķirs vai tev auto par 300 eiro, vai 20 000.

Es tak to visu i mēģinu jau pusgadu ieborēt

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti