"Dodge Viper" neizdodas uzstādīt Nirburgringas rekordu; piloti salauž abas mašīnas (+ video; foto) 10

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 5.septembris 2017 10:58

Par entuziastu naudu sponsorētais "Dodge Viper" Nirburgringas trases ātruma rekorda uzstādīšanas mēģinājums beidzies ar neveiksmi – “Odzei” tā arī nav izdevies izbraukt no 7.minūtēm, turklāt abām automašīnām tagad būs nepieciešams remounts.

Atgādināsim, ka amerikāņu Nirburgringas projekts sākās ar ziedojumu vākšanu "GoFundMe" fondā. Pēc tam kad nepieciešamā summa tika sakrāta, vairāku cilvēku komanda ar divām Dodge Viper ACR automašīnām,ko piegādāja dīleru centrs "Viper Exchange", devās uz Vāciju.

Rekorda uzstādīšanas mēģinājumā pirmais pie Viper stūres sēdās Dominiks Farnbahers – Lemānas un Deitonas 24 stundu braucienu dalībnieks. Nirburgringas trasi viņam izdevās nobraukt 7 minūtēs 3,45 sekundēs. Farnbahera vietu ieņēma Luks Štolcs, taču vienā no trasēm posmiem Viper pārsprāga priekšējā riepa. Pēc riepu nomaiņas pilots devās trasē vēlreiz, taču braucienu nācās pārtraukt, jo eļļas noplūdes dēļ no ierindas izgāja diferenciālis.

Tālāk stafeti pārņēma Lens Arnolds, kurš ar otru Viper eksemplāru jau pirmajā aplī veica Nirburgringas trases 20 kilometrus 7 minūtēs 1,3 sekundēs, uzstādot amerikāņu varenauto labāko laiku. Otrajā aplī, braucot ar ātrumu virs 250 km/h, arī šim "Viper" pārsprāga riepa un automašīna aizskarot barjeras, izlidoja no trases.

Rekorda uzstādīšanas mēģinājumi tika pārtraukti un projekta autori paziņoja, ka "GoFundMe" atlikusī nauda tiks izmantota, lai salabotu sabojāto trases nožogojumu un samaksātu treka-dienu organizatoriem.

Šobrīd Nirburgringas trases rekords pieder britu "McLaren P1 LM" (1000 Zs) – 6 minūtes 43,22 sekundes.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 5.septembris 2017 12:57
5 1 Atbildēt

Ja nekļūdos, tad pirmais piecinieks tur ir hibrīdi vai elektroauto. Pirmajā 30.niekā ir trīs vaiperi, viens kamaro, divas korvetes.

Komunistu un latvijas laukstrādnieku sapņi - BMW ir 33.ajā vietā, audi ( r8) 47.ie....

Lietotājs dsa kož elkonī. Davidičs teica, ka amerikāņu auto ir nestabili, bet kaut kā amerikāņi iet kopā ar ferarri, lambo, pagani, porše. Bieži pat ieliek.

i 5.septembris 2017 13:17
1 6 Atbildēt

no kurienes izravi ,ka lauksaimnieka sapnis ir Audu un bmw, domaju ,ka par tik dargaam masinaam pat nesapno,jo tie sapņi ir nereāli, Pat 1% LV iedzivotājs nevar atļauties tadus auto iegādāties un apkalpot, domāju, ka komntētājs arī nevar tāpēc viņam ļoti skauž šīsauto markas

viencexperc 5.septembris 2017 13:51
6 1 Atbildēt

Nu ja tu nevari sakasīt 350 eiro, tad man tevis žēl.

www.ss.com/msg/lv/transp...318/bxdoe.html

www.ss.com/msg/lv/transp.../80/fnkjl.html

Dīvāna komentāri 5.septembris 2017 14:17
0 0 Atbildēt

Nu tagad viencexperc raud spilvena.

i 5.septembris 2017 14:30
0 2 Atbildēt

Tās jau vairs nav mašīnas bet vraki, audi bez dokumentiem , bmw nodzits, iet runa par jaunaam mašīnām, nevis nodzītam mašīna ar tuvu pie miljona nobraukuma.

Ja iet runa par brauktiem piemēram Audi kam vēl kaut kāda garantija tad tie arī nav lēti

www.lietotiaudi.lv/lv/

Nevajag salīdzināt nojātus un nobrauktus auto

dsa 5.septembris 2017 15:36
0 1 Atbildēt

Neņem pie sirds. Viņam veceni nocēla urlāns ar 315-to. Tagad te komplekso. Vilka speciāli no štatiem dodžu ar Salvage sertifikātu, ķipa pontošanai, jo izskatās savādāks. Bet še tev, vietējais uzvilka kā mazo.

p.s.

jo kā teica Šlesers:"Skaistums nāk no iekšām..."

viencexperc 5.septembris 2017 19:06
4 1 Atbildēt

kāda starpība? Izskatās taču tādi paši. Uz ielas tāpat neatšķirs vai tev auto par 300 eiro, vai 20 000.

Es tak to visu i mēģinu jau pusgadu ieborēt

i 6.septembris 2017 11:27
0 0 Atbildēt

ja run';a par dizainu tad diemžēl visiem ar dizainu tā ir kā ir ,nav neviens auto kura dizainu varētu īpaši izcelt, visi vienādi, vienīga minimāla atšķirība starp kontinentiem vāciešiem savs kondzervatīvs dizains, amīšiem savs korejieši kopē japāņus, bet japāņi vāciešus, tā kā mašīnas var tik pēc bļembām atšķirt, Tā nu galīgi nav ka 300 eiro vērts ir tāds patizskatās kā 20000t vērts, un auto pārsvarā visiem nav galvenais cik vērts viņš izskatās no ārpuses bet cik ērti, konfortabli un droši viņā jūties. Kā arī ekonomiskais pamatojums ekspluatējot. Tieši ši iemesla dēlj pie mums ir tik daudz vēl to pašu aprunāto Audi 80, un citi vācu auto jo vinji paredzeeti intensivai lietošanai, diemžēl piemēram japāņu autinus taisa nobraukumam 3simt tukst. ko viņi veiksmiigi nokalpo, tapec ap 15 gadiem vinju muzsh beidzas, bet mums tieshi tadi ko daudzi var atlauties

Žēl jeņķu 5.septembris 2017 14:49
1 0 Atbildēt

taču virsraksts izsaka visu jeb piebilde varētu skanēt: "kas arī bija jāpierāda"

dsa 5.septembris 2017 15:29
1 1 Atbildēt

Šitos hlamus jau sen vajadzēja nodot muzejā...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti