"Audi A8" ar jaunāko autonomās braukšanas tehnoloģiju (+ foto) 14

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 11.septembris 2017 12:16

Frankfurtes autoizstādē "Audi" nodemonstrēs jaunākās iestrādes autonomās braukšanas jomā. Līdztekus ar diviem konceptiem tiks parādīts "A8" – pirmais sērijveida modelis ar "Level 3" autopilotu.

Jaunās paaudzes A8 iebūvētais autopilots var pārņemt vadību brīžos, kad transporta kustība kļūst saraustīta, piemēram, satiksmes korķos uz automaģistrāles. Kolīdz vadītājs aktivizē sistēmu, elektronika uzņemas atbildību par braukšanas uzsākšanu, mašīnas paātrināšanu un bremzēšanu, kā arī noturēšanu savā joslā. Atšķirībā no Level 2 jaunākā sistēma neprasa turēt rokas uz stūres un manipulācijas ar pedāļiem, tādēļ vadītājs var veltīt laiku citām lietām. Sistēma darbojas līdz ātrumam 60 km/h, taču vadītājam jābūt gatavam pēc elektronikas pieprasījuma atgriezties pie stūrēšanas.

Frankfurtē tiks parādīti arī divi koncepti ar Level 4 un Level 5 autopilotu. Pirmais no tiem ir 4,90 m gara krosa kupeja, kas izgatavota uz Audi E-Tron Sportback Concept bāzes un aprīkota ar trim elektromotoriem, kas attīsta kopējo jaudu 503 Zs. Prototips ir savienots ar mākoņservisu un citiem automobiļiem ar Car-to-X tehnoloģijas palīdzību un autopilota režīmā spēj patstāvīgi pārvietoties pa autostrādi ar ātrumu līdz pat 130 km/h, tajā skaitā, mainot arī joslas bez vadītāja iejaukšanās.

Level 5 sistēma iebūvēta Audi D segmenta konceptam, kas aprīkots ar četriem elektromotoriem. Šajā gadījumā elektronika vadību uzņemas pilnībā un automašīnas pasažieri braucienā pavadīto laiku var izlietot pēc saviem ieskatiem. Audi ziņo, ka prototips izmantots, lai parādītu jaunākās iestrādes vadības, multimediju un tehnisko palīgu jomā. Ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem konceptuālais elektromobilis spēs nobraukt 700 līdz 800 km.

 

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 11.septembris 2017 14:31
9 1 Atbildēt

Autisti šķiļas katru dienu. Viens tikko arī kaut kur nomira. Bet teslas autopilotā tikai 2. No visiem miljoniem nobrauktiem km.

Ar teslu nav labi salīdzināt. Tā brauc pati, pēc navigatora, sensoriem un kamerām. Varbūt pēc 10 gadiem audi arī ko tādu sataisīs.

Tev, kā bmw žurku fanam interesanti būtu - ko atbildēs bmw? Neko.

viencexperc 11.septembris 2017 16:34
9 0 Atbildēt

Nē, pārsvarā pērk 3,sēriku ar motoru līdz 2,0 litram.

To nu nekādīgi nevar nosaukt ne par auto braukšanai, ne par speku, un tie lūžņi par 600 eiro nav pat daiļi.

Daiļš spēks un brauksanas bauda ir 7,ajai sērijai ar v8. Bet tādu praktiski nav. Viss kas jādara tajos bomžu eksemplāros - jādala ar blakussedētāju ( būtībā, trešā sērija ir vienvietīgs auto) elkoņturis un jāskatās uz degošo lampiņu "ček endžin" .

viencexperc 11.septembris 2017 13:12
6 11 Atbildēt

Vw paņēma desmit gadus vecu tehnoloģiju - adaptīvo kruīza kontroli, apvienoja ar joslu turēšanas funkciju un nosauca skaistā vārdā un ielika savā prēmium passatā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti