"UAZ" pirmā krosovera prototips tiks izstrādāts tuvāko piecu gadu laikā (+ foto) 7

 

Foto: Ekrānšāviņš no Motor.ru

iAuto | 25.septembris 2017 17:19

Krievijas apvidus automobiļu ražotājs "UAZ" paziņojis, ka kompānijas pirmā krosovera prototips tiks izstrādāts tuvāko piecu gadu laikā.

Šādu informāciju, atsaucoties uz uzņēmuma vadītāja Vadima Švecova paziņojumu, izplatījuši krievu mediji. Švecovs uzsvēris, ka pašlaik uzņēmuma galvenais darbības virziens ir universālas kravas platformas izstrādāšana, tāpēc jaunā modeļa projekts aizņems vairāk laika. Tāpat viņš atzīmējis, ka tas ir "liels izaicinājums" kolektīvam, tajā pašā laikā norādot, ka "projektam ir laba perspektīva".

Informācija par to, ka “UAZ” plāno izstrādāt savā vēsturē pirmo kompakto krosoveru parādījās jau 2013.gadā, bet pirmās praktiskās darbības esot uzsāktas 2015. gadā. Zināms, ka daļu tehnisko risinājumu “UAZ” krosovers aizgūs no “Kortež” (Krievijas prezidenta un viņa svītas transports) automobiļiem un, lai arī saglabās markai piemītošos gēnus, tas tomēr vairāk būs piemērots gludām pilsētu ielām nevis dubļainiem lauku ceļiem.

Izmēros jaunais modelis būs mazāks par "BMW X3", bet tā bezceļu īpašības līdzināsies "Nissan X-Trail".  "UAZ" krosovers būs pieejams ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu, savukārt dzinējspēku nodrošinās ZMZ turbo motori. 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Rallists 25.septembris 2017 17:28
11 0 Atbildēt

Sparīgi malači, kamēr tiks līdz sērijveida ražošanai būs jau morāli novecojis lūznis.

17.30 25.septembris 2017 17:34
8 0 Atbildēt

piekrītu - tas viss ar dakšām ūdenī rakstīts

wons 25.septembris 2017 20:44
2 2 Atbildēt

Viņi vismaz mēģina. Priecātos, ka mēs ar- kaut vai mēģinātu

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti