"UAZ" pirmā krosovera prototips tiks izstrādāts tuvāko piecu gadu laikā (+ foto) 7

 

Foto: Ekrānšāviņš no Motor.ru

iAuto | 25.septembris 2017 17:19

Krievijas apvidus automobiļu ražotājs "UAZ" paziņojis, ka kompānijas pirmā krosovera prototips tiks izstrādāts tuvāko piecu gadu laikā.

Šādu informāciju, atsaucoties uz uzņēmuma vadītāja Vadima Švecova paziņojumu, izplatījuši krievu mediji. Švecovs uzsvēris, ka pašlaik uzņēmuma galvenais darbības virziens ir universālas kravas platformas izstrādāšana, tāpēc jaunā modeļa projekts aizņems vairāk laika. Tāpat viņš atzīmējis, ka tas ir "liels izaicinājums" kolektīvam, tajā pašā laikā norādot, ka "projektam ir laba perspektīva".

Informācija par to, ka “UAZ” plāno izstrādāt savā vēsturē pirmo kompakto krosoveru parādījās jau 2013.gadā, bet pirmās praktiskās darbības esot uzsāktas 2015. gadā. Zināms, ka daļu tehnisko risinājumu “UAZ” krosovers aizgūs no “Kortež” (Krievijas prezidenta un viņa svītas transports) automobiļiem un, lai arī saglabās markai piemītošos gēnus, tas tomēr vairāk būs piemērots gludām pilsētu ielām nevis dubļainiem lauku ceļiem.

Izmēros jaunais modelis būs mazāks par "BMW X3", bet tā bezceļu īpašības līdzināsies "Nissan X-Trail".  "UAZ" krosovers būs pieejams ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu, savukārt dzinējspēku nodrošinās ZMZ turbo motori. 

 
Visi komentāri
 
Rallists 25.septembris 2017 17:28
11 0 Atbildēt

Sparīgi malači, kamēr tiks līdz sērijveida ražošanai būs jau morāli novecojis lūznis.

17.30 25.septembris 2017 17:34
8 0 Atbildēt

piekrītu - tas viss ar dakšām ūdenī rakstīts

wons 25.septembris 2017 20:44
2 2 Atbildēt

Viņi vismaz mēģina. Priecātos, ka mēs ar- kaut vai mēģinātu

iciks 25.septembris 2017 22:44
2 0 Atbildēt

Tiešām? Jēga mēģināt, ja rezultāts jau laicīgi paredzams.

Paskaties video no Krievijas - cik tur tur VAZu, UAZu, ZAZu un citu pārējo - nemaz tik daudz viņi nesteidz iegādāt pašmāju ražojumus, toties apskatos apsmej, ko postpadomju cilvēks, kas izbaudījis padomijā ražotos auto, gluži labi saprot.

Kas no šī mērkaķa sanāks, bail pat domāt.

dsa 26.septembris 2017 8:56
0 1 Atbildēt

Nepareizos video skaties.

viencexperc 26.septembris 2017 12:35
1 0 Atbildēt

Ja tu domā, kā liela ladu, tad tas vairs nav krievijas ražojums. Tā ir lētāka dacia. Ja daži modeļi ( x ray, vesta) komplektējās no franču detaļām bet zīmēja angļu dizainers ( Steve Mattin) tad daži citi modeļi ir Dacias kopija ( Lada Largus = Dacia Logan MCV). Vai tu domā tos patriotiskos video, kur kāds 60.to gadu bezceļnieks izbrauc kaut kādu neizbraucamu vietu, bet patrioti izliela, ka analogu nav. Bet pat tie "bezceļnieki" buksē, kā nemetas. Bet tas jau nav interesanti kā iebuksē, tāpēc neviens tos video nekur neliek, vai biežāk, nemaz nefilmē.

Ondzulis 27.septembris 2017 12:58
0 0 Atbildēt

Pareizi saka,nav un nevajag arī Latvijai neko. Viss tāpat nolaists podā,a tagad kvekšč,skauž ka citiem ir un būs. Riebīgi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 12

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti