"Toyota" un "Mazda" izveidos kopuzņēmumu elektrisko automašīnu izstrādei 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 28.septembris 2017 10:57

Japānas autobūves kompānija "Toyota Motor Corp." ceturtdien paziņoja, ka ar "Mazda" un rezerves daļu ražotāju "Denso" tiks izveidots jauns kopuzņēmums, lai kopīgi izstrādātu elektriskās automašīnas.

Šādas ziņas izplatītas laikā, kad "Toyota" paplašina pūliņus attīstīt videi draudzīgas tehnoloģijas, tostarp elektriskos un hibrīdautomobiļus.

Kopīga izpēte, apvienojot izdevumus, inženierus un zināšanas, ir nepieciešama, lai ievērotu aizvien bargākus un vienlaikus mainīgus vides aizsardzības standartus visā pasaulē, norāda visi trīs uzņēmumi.

"Toyota" jaunajā kopuzņēmumā, kas tiks izveidots oktobrī, iegūs 90% akciju.

Kā vēstīts, "Toyota" un "Mazda" jau augustā vienojās par kapitāla apvienošanu, lai koncentrētos uz kopīgu elektrisko automašīnu izstrādi.

2015.gadā "Toyota" un "Mazda" parakstīja saprašanās memorandu, lai izvērtētu sadarbības iespējas. Augustā abi uzņēmumi norādīja, ka apvienos spēkus attiecībā uz nozīmīgu nākamās paaudzes tehnoloģiju attīstību.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 28.septembris 2017 12:23
3 0 Atbildēt

Nekas cits neatliek, kā mēģināt skriet pakaļ.

Speciālisti ( Bloomberg) prognozē, ka jau 2021.ajā gadā Ķīnai piederēs 50% no visu elektro auto tirgus ( ar BYD priekšgalā) un 65% no li-on batereju ražošanas. Ķīnas kompānijām, nevis VW, kuri ražoti ķīnā. Jau ķīna ir priekšgalā ar pārdotiem 500 000 elektro auto, bet

Otrajā vietā ASV ( ar tesla motors priekšgalā) - 20%

Tikai runājot par mazdu, gribu pieminēt zīmīgu faktu. Toyota un Mazda plāno izveidot kopuzņēmumu, bet ir tāda kompānija - Lucid Motors ( Bāzēta ASV, un to agrāk finansēja Ķīnieši, tagad plāno pirkt FORD)

Tad kā reiz šo kompāniju savulaik ražoja aizbēdzēji ( vai izdzītie) no tādām kompānijām, kā Tesla, Redbull un jau minētās - MAZDA.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti