Nosauktas auto funkcijas, kas traucē vadītājam 11

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 6.oktobris 2017 15:00

Satiksmes drošības fonda (AAA Foundation for Traffic Safety) eksperti veikuši pētījumu, kurā noskaidrotas automobiļa funkcijas, kas novērš vadītāja uzmanību un sliktākajā gadījumā var novest pie avārijas.

Eksperti pārbaudīja 30 automobiļus, ieskaitot tādus  pazīstamus modeļus, kā Audi Q7, Cadillac XT5, Ford F-250, Infiniti Q50, Mazda3, Honda Civic u.c. Piedalījās 24 vadītāji, kas braucot ar ātrumu 40 km/h, izmēģināja dažādas multimediju sistēmas funkcijas.

Visnekaitīgākā izrādījās audio sistēmas regulēšana – skaļuma maiņa un radio stacijas atrašana vadītājam ir tik ierastas lietas, ka neprasa daudz laika un uzmanības, praktiski neietekmējot automobiļa vadīšanas procesu. Otrajā vietā ir telefona zvani un SMS, bet visbīstamākā multimediju sistēmas funkcija ir navigācija, jo tās izmantošana, it īpaši adreses ievadīšana, prasa maksimālu koncentrēšanos.

Pētījuma gaitā tika vērtēta arī multimediju sistēmas funkcionalitāte un vadības pogu/sensoru izvietojums. Visērtāk vadāmas izrādījās tās iekārtas, kuru ekrāni izvietoti priekšējā paneļa centrā, visneparocīgākās – tās, kas vadāmas ar centrālajā konsolē novietotām grozāmpogām.

Noskaidrots, ka visvairāk uzmanības prasa Honda Ridgeline, Audi Q7, Volvo XC60, Honda Civic un Dodge Durango multimediju sistēmas.

Agrāk šī pati organizācija izpētīja, ka arī multimediju kompleksi ar balss vadību novērš vadītāja uzmanību un līdz ar to arī negarantē drošību, turklāt par visnedrošāko risinājumu tika atzīts Apple izstrādātais Siri Eyes Free risinājums.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pareizais 6.oktobris 2017 15:17
22 2 Atbildēt

AAA eksperti ir idioti!

Tikpat labi var pateikt, ka riepu mainīšana braucot ar ātrumu 40 km/h ir bīstama, tāpēc tāda iespēja ir jāaizliedz (manīt drīkstēs tikai pret jaunu auto)

Galamērķis navigācijā ir jāievada pirms braukšanas uzsākšanas, tad nevajadzēt navigāciju saukt par bīstamāko funkciju.

Un navigācija ir 10x drošāka par papīra kartēm, kuras tika izmantotas pirms sāka ražot navigācijas.

klm 6.oktobris 2017 15:19
12 0 Atbildēt

Es varu papildināt, ka vēl stulbāka funkcija ir iespēja braucot rakstīt SMS multimediju sistēmā.

viencexperc 6.oktobris 2017 17:24
9 0 Atbildēt

Bet kā ar Harija Portera skatīšanās braukšanas laikā?

Viens pat gāja bojā.

www.theguardian.com/technology/20...r-harry-potter

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 7

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti