"Continental" un Lietuvas valdība paraksta vienošanos par 95 miljonu eiro investēšanu jaunas rūpnīcas izveidē 15

 
Nozare.lv | 9.novembris 2017 6:38

Vācijas riepu un automašīnu komplektējošo detaļu ražotājs "Continental" un Lietuvas valdība trešdien parakstījuši vienošanos par 95 miljonu eiro investēšanu, lai Kauņā būvētu elektronikas komponentu rūpnīcu.

Lietuvas valdība no savas puses apņēmusies atbalstīt Vācijas investoru, palīdzēt tam saprast Lietuvā esošo regulējumu un savlaicīgi nodrošināt tam visas nepieciešamās atļaujas.

"Tās būs Lietuvas vēsturē lielākās investīcijas ražošanas projektā, kas ietekmēs simtiem mūsu ģimeņu un palīdzēs pilnveidot mūsu strādājošo cilvēku kompetenci," preses konferencē uzsvēris Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis.

"Ir ieguldīts daudz darba un pūliņu, lai "Continental" atrastos šeit," viņš piebildis.

"Continental" pagājušajā nedēļā paziņoja, ka investēs 95 miljonus eiro elektronikas komponentu rūpnīcā, kas ražos automašīnu durvju un sēdekļu kontroles sistēmas, vārteju un inteliģento stiklu kontroles sistēmas, kā arī radaru sensorus adaptīvajai kruīza kontrolei un avārijas bremzēšanas palīgsistēmai.

"Continental" Lietuvas uzņēmuma "Continental Automotive Lithuania" vadītājs Šajans Ali trešdien pastāstījis, ka jaunais uzņēmums tiks celts Kauņas rūpnieciskajā zonā, bet konkrētu vietu nav norādījis.

"Mums ir vieta Kauņas rūpnieciskajā teritorijā. Šobrīd norisinās sarunas, es ieteiktu pagaidīt, jo sarunas jau ir gandrīz pabeigtas," viņš piebildis.

Pēc Ali teiktā, Vācijas kompāniju nebaida iespējamais darbaspēka trūkums. Viņš pieļāvis, ka jaunās investīcijas varētu palīdzēt apturēt emigrāciju no Lietuvas.

"Mēs radīsim darba vietas, kuras piesaistīs jūsu cilvēkus un pamudinās palikt šeit un nebraukt citur. Mēs atveram durvis arī tiem cilvēkiem, kuri jau aizbraukuši," viņš paziņojis.

Vienlaikus Ali norādījis, ka lēts darbaspēks nav bijis noteicošais faktors vietas izvēlē.

"Jūs neesat lētākie, jūs esat kompetenti. Pieņemot lēmumus, mēs raugāmies ne tikai uz darbaspēka pieejamību, bet arī uz citiem faktoriem - prasmēm, ambīcijām, izglītību un angļu valodas zināšanām, jo esam starptautiska kompānija," viņš skaidrojis.

Kā iepriekš norādīja ārvalstu investīciju veicināšanas aģentūra "Investuok Lietuvoje", iecerēts, ka jaunajā ražotnē būs nodarbināti aptuveni 1000 cilvēki.

Ražošana šai uzņēmumā varētu sākties līdz 2019.gada vidum.

1871.gadā dibinātās Vācijas kompānijas apgrozījums pērn sasniedza 40,5 miljardus eiro. "Continental" uzņēmumos 56 pasaules valstīs nodarbināti kopskaitā 227 000 cilvēku.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Rupucs 9.novembris 2017 7:47
8 0 Atbildēt

Bāc ... nu kur ir Latvijas Ekonomikas un Finanšu ministri? Kāpēc vismaz netiek mēģināts kaut ko tādu sarunāt, lai būtu Latvijā ...

Veteraans 9.novembris 2017 8:30
8 1 Atbildēt

Vot tā ir investīcija to es saprotu .

LV valdība prot lielīties ar kārtējā lielveikala būvniecību-nožļojami

Damn 9.novembris 2017 10:03
8 0 Atbildēt

Latvijā visi bļautu, ka pie viņa ciema/ mājas tādu rūpnīcu celt nedrīkst.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti