11.novembrī debitēs BMW 6.sērijas Gran Turismo (+ foto) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape Motors | 10.novembris 2017 14:26

No sestdienas, 11.novembra, visā pasaulē, tai skaitā Latvijā, pircējiem kļūs pieejams jaunākais BMW 6.sērijas Gran Turismo modelis, starptautiskās "EuroCar Body Award" balvas par inovatīvāko virsbūvi premium automašīnu segmentā laureāts, informēja "Inchcape Motors Latvia" BMW grupas vadītājs Ivars Norvelis.

Pēc Norveļa sacītā, BMW 6.sērijas Gran Turismo starp sāncenšiem saņēma augstāko punktu skaitu trijās no četrām vērtēšanas kategorijām - produkta attīstība un ražošana, ražošanas efektivitāte un klientu priekšrocības. "Šis ir jaunas klases auto, kas papildina BMW 5.sērijas Gran Turismo, apvienojot ērtu ceļošanu luksus sedanā ar augsta līmeņa funkcionalitāti," piebilda Norvelis.

Ērts sabiedrotais ceļojumos ar unikālu dizainu

Interjera dizainā ir vairākas funkcijas, kas mašīnu padara īpašu un ērtu lietošanai. Rūpīgi ir pārdomāts sēdekļu izvietojums - jaunajā modelī ir plašāks pasažieru nodalījums, papildu elektriski regulējami komforta sēdekļi, kas ļauj mainīt atzveltnes leņķi, kā arī paaugstināta sēdvieta vadītājam, kas ļauj redzēt apkārtni daudz plašākā diapazonā. Savukārt, nolaižot sēdekļus, bagāžas nodalījuma ietilpību var teju trīskāršot, sasniedzot 1800 litrus.

Vieglāks, ekonomiskāks un efektīvāks auto

Jaunais Gran Turismo noteikti patiks dabas mīļiem un "zaļi domājošiem" cilvēkiem, jo degvielas patēriņš un CO2 izmeši ir par 15% mazāk nekā 5.sērijas Gran Turismo. Kombinētais degvielas patēriņš jaunajam modelim ir 8,2 - 7,7 l/km.

Arī auto šasija ir par 150 kg vieglāka, izmantojot augstas stiprības tērauda un alumīnija detaļas. Pateicoties jauninājumiem ir uzlabota aerodinamika - atkarībā no dzinēja varianta, sprints jeb mašīnas ieskrējiens no 0 līdz 100 km/h Gran Turismo ir par 0,7 sekundēm ātrāks nekā iepriekšējiem modeļiem.

Gran Turismo jauninājumi

Radot jauno modeli, ražotājs ir ieviesis dažus jauninājumus BMW klāstā - automašīnas virsbūves augstumu jeb klīrensu var manuāli pielāgot noteiktām situācijām. Piemēram, braucot pa dubļainiem ceļiem, lai labāk pārvarētu šķēršļus un apspiestu netīrumus, klīrensu var palielināt līdz pat 20 mm. Tas noderēs arī braucot pa stāvām nogāzēm vai rampām. Pēc nepieciešamības to var samazināt par 10 mm, tādējādi uzlabojot aerodinamiku. Tādējādi, pateicoties šai funkcijai, tagad šī automašīna ir kļuvusi piemērota dažādiem ceļojumiem - gan pa mežiem, gan autobāni.

Dizaina ziņā Gran Turismo modelis ir piedzīvojis nelielas pārmaiņas. Tā aizmugurējie lukturi ir veidoti trīsdimensiju stilā - no sāna kādam tie varētu atgādināt izteiksmīgas lūpas. Jaunais modelis piedāvā arī darbības, izmantojot pieskārienu, žestu un balss vadību, tādējādi atvieglojot un padarot patīkamāku vadītāja braucienu.

 

 
Visi komentāri
 
wons 10.novembris 2017 17:27
0 0 Atbildēt

Kāds var pateikt, vai tas ir 5-tās GT sērijas pēctecis? 5sērijas GT vairs neražos?

pvm 10.novembris 2017 21:11
0 0 Atbildēt

Man ir tieši tāds pats jautājums

Scotinsh77 11.novembris 2017 23:02
0 0 Atbildēt

Nee, nerazhos

Rallists 12.novembris 2017 15:06
0 0 Atbildēt

Ir ir tas pats pēctecis, bet tā kā šo nevar dabūt ar divu litru dīzeli tad jāpaceļ latiņu augstāk par piekto sēriju.

Kāds diez izsktās bez pakas jo iepriekšējais bija maigi sakot neglīts

viencexperc 10.novembris 2017 19:08
7 1 Atbildēt

Kaut kāda dīvaina aizmugure šai žurkai.

Tam, kurš tādu nopirks, nāksies parkoties tikai paralēli, lai visi redz, ka nopirka auto ne par 900 eiro.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti