Mihaela Šūmahera "Ferrari" pārdots izsolē par rekordcenu 7

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 17.novembris 2017 11:11

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona Mihaela Šūmahera sacīkšu automobilis "Ferrari", ar kuru viņš bija ieguvis "Grand Prix", ceturtdien tika pārdots izsolē Ņujorkā par 7,5 miljoniem ASV dolāru, kas ir cenas rekords mūsdienu F-1 automobilim izsolē, paziņoja izsoļu nams "Sotheby's".

Septiņkārtējā pasaules čempiona 2001.gada automobilis "Ferrari F2001" tika pārdots sīvā vairāksolīšanā, ievērojami pārsniedzot pirms izsoles veikto novērtējumu, kas bija no četriem līdz pieciem miljoniem dolāru, "Sotheby's" rīkotā pēckara un mūsdienīgās mākslas izsolē.

"Sotheby's" paziņoja, ka šī ir pirmā reize, kad rets automobilis ticis iekļauts mākslas izsolē, un šis lēmums izrādījies populārs.

Spoži sarkanais automobilis nebija gluži mākslas darbs, bet "Sotheby's" vecākais viceprezidents Greguārs Bijo to nosauca par "vislabāko sacīkšu automobili, kāds jebkad pārdots izsolē".

Vācu autosacīkšu leģenda Šūmahers nav bijis redzēts sabiedrībā, kopš viņš 2013.gadā guva nopietnas galvas traumas kādā slēpošanas incidentā. Viņa septiņkārtējā pasaules čempiona titulu un 91 gūto uzvaru gan neviens cits nav sasniedzis vai pārspējis.

Ceturtdien notikušajā izsolē tika pārdoti arī mākslas darbi, tostarp Endija Vorhola 1972.gadā zīmēts Mao Dzeduna portrets, kas tika nosolīts par 32,4 miljoniem dolāru.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ezis71 17.novembris 2017 19:43
6 0 Atbildēt

Man jau liekas kad baigi lēti tika pārdots,summai vajadzēja būt vairākiem desmiti miljonu.Visu cieņu Šumim,pateicoties viņam Ferrari tika pie tik augstiem sasniegumiem.Es nesaku kad viņš bija balts jēriņš,man nepatika kad viņš Vilinēvu taranēja pagriezienā kad juta zaudējumu bet tomēr viņš bija mans elks,viņš bija izcils braucējs un Lietus Karalis nevis kā Batons kur pieprasīja atcelt sacīksti dēļ stiprā lietus.Var teikt kad vairs neskatos F1 kopš Šumis nebrauc un atgriešanās F1 Petronas komandā bija viņa lielākā kļūda,pataisīja sevi par klaunu.

F1 17.novembris 2017 21:46
4 1 Atbildēt

Labi atceros to momentu un esmu pārliecināts, ka Šumis to izdarīja tīšām (ne visi tā domā), kaut gan arī pirms tam Ferrari nepārtrauktās un jau iepriekš paredzamās uzvaras bija apnikušas un F1 vairs nelikās tik interesants kā pirms tam

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti