Mihaela Šūmahera "Ferrari" pārdots izsolē par rekordcenu 7

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 17.novembris 2017 11:11

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona Mihaela Šūmahera sacīkšu automobilis "Ferrari", ar kuru viņš bija ieguvis "Grand Prix", ceturtdien tika pārdots izsolē Ņujorkā par 7,5 miljoniem ASV dolāru, kas ir cenas rekords mūsdienu F-1 automobilim izsolē, paziņoja izsoļu nams "Sotheby's".

Septiņkārtējā pasaules čempiona 2001.gada automobilis "Ferrari F2001" tika pārdots sīvā vairāksolīšanā, ievērojami pārsniedzot pirms izsoles veikto novērtējumu, kas bija no četriem līdz pieciem miljoniem dolāru, "Sotheby's" rīkotā pēckara un mūsdienīgās mākslas izsolē.

"Sotheby's" paziņoja, ka šī ir pirmā reize, kad rets automobilis ticis iekļauts mākslas izsolē, un šis lēmums izrādījies populārs.

Spoži sarkanais automobilis nebija gluži mākslas darbs, bet "Sotheby's" vecākais viceprezidents Greguārs Bijo to nosauca par "vislabāko sacīkšu automobili, kāds jebkad pārdots izsolē".

Vācu autosacīkšu leģenda Šūmahers nav bijis redzēts sabiedrībā, kopš viņš 2013.gadā guva nopietnas galvas traumas kādā slēpošanas incidentā. Viņa septiņkārtējā pasaules čempiona titulu un 91 gūto uzvaru gan neviens cits nav sasniedzis vai pārspējis.

Ceturtdien notikušajā izsolē tika pārdoti arī mākslas darbi, tostarp Endija Vorhola 1972.gadā zīmēts Mao Dzeduna portrets, kas tika nosolīts par 32,4 miljoniem dolāru.

 
Visi komentāri
 
ezis71 17.novembris 2017 19:43
6 0 Atbildēt

Man jau liekas kad baigi lēti tika pārdots,summai vajadzēja būt vairākiem desmiti miljonu.Visu cieņu Šumim,pateicoties viņam Ferrari tika pie tik augstiem sasniegumiem.Es nesaku kad viņš bija balts jēriņš,man nepatika kad viņš Vilinēvu taranēja pagriezienā kad juta zaudējumu bet tomēr viņš bija mans elks,viņš bija izcils braucējs un Lietus Karalis nevis kā Batons kur pieprasīja atcelt sacīksti dēļ stiprā lietus.Var teikt kad vairs neskatos F1 kopš Šumis nebrauc un atgriešanās F1 Petronas komandā bija viņa lielākā kļūda,pataisīja sevi par klaunu.

Edgars Vutnāns 17.novembris 2017 21:06
0 0 Atbildēt

ezi ....diezgan skaidrs ,ka tev maza skaidrība par f1 politiku un notikumiem kopumā...kad Šūmis aizgāja no F1 pirmoreiz, pēc kāda laika sāka nodarboties Mercedes autokoncernā tehnikas testu un attīstības programmām.... viņa atgriešanās f1 bija ar to saistīta.. tā kā viņš Ferrari komandā ar savu ieguldījumu un smago darbu spēja Ferrari komandu pacelt jaunos augstumos, tad arī strādājot Mercedes petronas komandā viņš gāja tieši uz to....Šūmis piedalījās sacīkstēs ar vienu mērķi - tehnoloģiju un mašīnas attīstību.. Šūmis strādāja uz to , kamēr uz rezultātiem trasē strādāja Niko Rosbergs.... šūmis nebrauca uz rezultātu..viņš brauuca uz attīstību.. tieši to 2015 gadā apstiprināja gan Toto Volfs, gan Padijs Lovs..un pat Rosbergs ar Hamiltonu.. šūmis deva ļopti lieli artavu Mercedces komandas attīstībā ,kas ļāva Meršiem dominēt jau 4 gadus no vietas.. ja nepārzini šīs lietas, tad labāk nespried veco zēn....

ezis71 17.novembris 2017 21:19
0 1 Atbildēt

Tu esi tik pārliecināts par saviem vārdiem,tu ko domā kad viņi teiktu ko tas pensis šeit atvilkās,protams ka nē,aiz cieņas var arī dirsu palaizīt.

Edgars Vutnāns 17.novembris 2017 21:09
0 0 Atbildēt

p.s. ezi - a tev patika , kā Senna netīrā veidā vairākkārt reizes cīnījās ar Prostu??? ....kad uz spēles tiek likts viss - katrs var ,,nogļučīt ,, ..tas saucas - cilvēciskais faktors....

ezis71 17.novembris 2017 21:24
0 1 Atbildēt

Tur nav nekāda sakarība ar cilvēcisko faktoru,tās ir dusmas kuras tu nemāki/neproti kontrolēt un ceri kad tev viņas tiks piedotas.Es Šumim viņas nepiedevu.

ezis71 17.novembris 2017 21:31
0 1 Atbildēt

Tās pat nav dusmas,pat nezinu kā pareizi to nosaukt,ja ne es pirmais tad darīšu visu lai tu mani nepārspētu,tīšu prāt iet uz tarānu ir nožēlojami,zemiski un nepiedodami.

F1 17.novembris 2017 21:46
4 1 Atbildēt

Labi atceros to momentu un esmu pārliecināts, ka Šumis to izdarīja tīšām (ne visi tā domā), kaut gan arī pirms tam Ferrari nepārtrauktās un jau iepriekš paredzamās uzvaras bija apnikušas un F1 vairs nelikās tik interesants kā pirms tam

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti