Nissan Brain-to-Vehicle tehnoloģija pārveido automobiļu vadīšanas nākotni (+ VIDEO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Nissan | 4.janvāris 2018 15:29

Nissan iepazīstina ar pētījumu, kas ļaus automobiļiem interpretēt autovadītāja smadzeņu signālus, šādi izmainot veidu, kā cilvēki mijiedarbojas ar saviem automobiļiem.

Jaunākā Nissan Inteliģentās mobilitātes tehnoloģija ļaus izstrādāt automobiļus, kas mācīsies no autovadītāja.

Nissan iepazīstina ar pētījumu, kas ļaus automobiļiem interpretēt autovadītāja smadzeņu signālus, šādi izmainot veidu, kā cilvēki mijiedarbojas ar saviem automobiļiem.

Nissan Brain-to-Vehicle jeb B2V tehnoloģija sola paaugstināt autovadītāju reakcijas ātrumu un izstrādāt automobiļus, kuri spēj pielāgoties, lai padarītu braukšanu vēl patīkamāku.

Šīs unikālās tehnoloģijas iespējas Nissan demonstrēs 2018. gada Patērētāju elektronikas izstādē – “CES 2018”, kas janvārī norisināsies Lasvegasā. B2V ir Nissan Inteliģentās mobilitātes – Nissan nākotnes vīzijas, mainot to, kā automobiļiem tiek nodrošināta jauda, kā tie tiek vadīti un integrēti sabiedrībā, jaunākais tehnoloģiskais papildinājums.

“Izdzirdot vārdus “autonomā braukšana”, lielākā daļa cilvēku iztēlojas ļoti bezpersonisku nākotnes vīziju par to, kā cilvēks automobiļa vadīšanu uztic dažādām iekārtām un sistēmām. Tomēr B2V tehnoloģija ir vērsta uz pilnīgi pretējo – tā padara braukšanu aizraujošāku un patīkamāku, liekot lietā automobiļa vadītāja smadzeņu raidītos signālus,” saka Nissan viceprezidents Daniēle Skillači (Daniele Schillaci). “Ar Nissan Inteliģentās mobilitātes palīdzību mēs veidojam labāku pasauli, sniedzot plašāku autonomiju, palielinot elektrifikācijas lomu nozarē un nodrošinot labāku savienojamību.”

Šī jaunā un unikālā Nissan tehnoloģija balstās uz pētījumu par smadzeņu signālu dekodēšanas tehnoloģiju, kas ļauj prognozēt automobiļa vadītāja rīcību un konstatēt tā diskomfortu. 

Prognozēšana. Automobiļa vadītāja palīgsistēmu tehnoloģijas reģistrē autovadītāja smadzeņu raidītos signālus par plānotām darbībām, piemēram, stūres pagriešanu vai akseleratora pedāļa nospiešanu, un var uzsākt darbības izpildi ātrāk. Tādējādi ir iespējams palielināt reakcijas ātrumu un nodrošināt labāku automobiļa vadīšanu.

Diskomforta konstatēšana. Mākslīgais intelekts spēj reģistrēt un izvērtēt automobiļa vadītāja diskomfortu, un, atrodoties autonomās braukšanas režīmā, tas var mainīt braukšanas konfigurāciju vai braukšanas stilu.

Šo tehnoloģiju var arī izmantot, lai mainītu automobiļa iekšējo vidi, informē Nissan pētniecības centra Japānā inovāciju izpētes nodaļas vadītājs Lusjēns Gorge (Lucian Gheorghe), kas vada B2V tehnoloģijas izpēti. Šī tehnoloģija, piemēram, spēj izmantot paplašinātās realitātes iespējas, ar kuru palīdzību tiek pielāgots tas, ko saredz autovadītājs, ļaujot automobilī radīt komfortablāku vidi.

“Šīs tehnoloģijas iespējamie pielietojuma veidi ir neaprakstāmi,” saka Gorge. “Šis pētījums tuvākajos gados kalpos kā katalizators citām nākotnes inovācijām Nissan automobiļos.”

Nissan izstrādātā B2V tehnoloģija ir pirmā šāda veida sistēma pasaulē. Automobiļa vadītājs valkā ierīci, kura reģistrē viņa smadzeņu viļņu aktivitāti, kas pēc tam tiek analizēta, izmantojot autonomas sistēmas. Paredzot iepriekš plānotas kustības, sistēma spēj veikt darbības, piemēram, pagriezt automobiļa stūri vai palēnināt braukšanas ātrumu, paveicot to 0,2 līdz 0,5 sekundes ātrāk par pašu autovadītāju, tomēr vienlaikus darot to samērā nemanāmā veidā.

Lai izstādē uzskatāmāk demonstrētu atsevišķus šīs tehnoloģijas elementus, Nissan izmantos braukšanas simulatoru, un stendā būs sastopams arī Lusjēns Gorge, kas atbildēs uz jautājumiem. Izstādes laikā Nissan atradīsies Lasvegasas Konferenču centra ziemeļu hallē, stendā Nr. 5431.

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
viencexperc 7.janvāris 2018 10:49
1 0 Atbildēt

Komentāru skaits pierāda lielo interesi par šo tehnoloģiju.

Nabagu auto uzzīmē kaut kādu tehnoloģiju, kuru nezin kad ieviesīs, ja vispār, izstrādās.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti