"Audi" pārstās ražot pēc izskata līdzīgus auto; dažāda garuma "cīsiņus" vai krievu matrjoškas 12

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 10.janvāris 2018 14:13

"Audi" atteiksies no savas pašreizējās dizaina filozofijas un pārstās ražot auto modeļus, kas līdzīgi viens otram kā divas ūdens piles.

Vācijas autobūves kompānija nolēmusi mainīt līdz šim piekopto dizaina stratēģiju un ražot viens otram tik līdzīgus modeļus, ka atšķirt tos var vienīgi pēc izmēriem. Šāds paņēmiens jau radījis zobgalības mediju vidē - piemēram, bijušais "BMW" dizaineris Kriss Bengls to salīdzina ar „dažāda garuma cīsiņiem”, bet izdevums "Autocar" – ar „krievu matrjoškām”.

"Audi" vadītājs Ruperts Štadlers skaidro, ka šāda stratēģija bija vajadzīga, lai veicinātu markas atpazīstamību jaunajos tirgos, taču tagad pienācis laiks izmaiņām un mēs varēsim veidot katram modelim savu individuālo stilu.

Viņam piebalso ražotāja dizaina nodaļas vadītājs Marks Lihte, atzīstot, ka tagad ir „vairāk vietas manevriem” un katram modelim jāveido savs stils, kas pircēja uzmanību saistīs vairāku gadu garumā. Lihte paredz, ka līdz ar elektromobiļu nostiprināšanos tirgū dizaina jomā gaidāmas lielas pārmaiņas – dizaineriem būs vairāk vietas savu ideju izpausmei, tādēļ tuvākās nākotnes automobiļi izcelsies ar īsām pārkarēm un zemiem motora pārsegiem.   

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 10.janvāris 2018 15:32
31 51 Atbildēt

Tas joks, vai kas?

Vai tad tiešām mani uzklausīja?

Pat neticu savām acīm.

Ja vēl to pašu izdarīs arī Volvo, BMW... un ja audi ieviesīs bāzes versijās ne kolhoznieku komplektāciju, ... un VW beigs ražot spaiņus, un BMW vairs nedegs un gopņiki pārsēdīsies uz dažādu marku auto, man pat nebūs vairs ko rakstīt! Nāksies iet pensijā.

Ā, pareizi, kādu laiku tie vienvietīgie sedani un krosoveri tik un tā paliks.

Bils 10.janvāris 2018 14:24
26 0 Atbildēt

Sen bija laiks.

Un ko tas Bengls ņirdz, BMW jau nav labāki.

viencexperc 10.janvāris 2018 16:02
26 0 Atbildēt

Bet mans experta viedoklis:

Tā arī bija audi panākumu atslēga.

Pirmkārt, - ekonomija. Ražot vienādus auto ir ekonomiski izdevīgāk, nekā katru savādāku.

Otrkārt.

Gan audi gan bmw gan arī volvo lielākie pārdošanas apjomi bija uz mazo auto rēķina. Arī galvenā peļņa.

Cilvēki sapņo par a8, q7, bet to nevar atļauties tāpēc pērk a4, q3... vai bmw gadījumā - x1, 3er.

Vai tad normāls cilvēks pirktu a4, ja tas izskatīsies pēc a4, nevis prēmiuma lētas kopijas? Vai to kropli a2? Ja tas auto izskatītos savādāk kā prēmiumi, tad neviens to nepirktu. Tāpēc šis solis par auto dažādību, var beigties bēdīgi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti