"Audi" pārstās ražot pēc izskata līdzīgus auto; dažāda garuma "cīsiņus" vai krievu matrjoškas 12

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 10.janvāris 2018 14:13

"Audi" atteiksies no savas pašreizējās dizaina filozofijas un pārstās ražot auto modeļus, kas līdzīgi viens otram kā divas ūdens piles.

Vācijas autobūves kompānija nolēmusi mainīt līdz šim piekopto dizaina stratēģiju un ražot viens otram tik līdzīgus modeļus, ka atšķirt tos var vienīgi pēc izmēriem. Šāds paņēmiens jau radījis zobgalības mediju vidē - piemēram, bijušais "BMW" dizaineris Kriss Bengls to salīdzina ar „dažāda garuma cīsiņiem”, bet izdevums "Autocar" – ar „krievu matrjoškām”.

"Audi" vadītājs Ruperts Štadlers skaidro, ka šāda stratēģija bija vajadzīga, lai veicinātu markas atpazīstamību jaunajos tirgos, taču tagad pienācis laiks izmaiņām un mēs varēsim veidot katram modelim savu individuālo stilu.

Viņam piebalso ražotāja dizaina nodaļas vadītājs Marks Lihte, atzīstot, ka tagad ir „vairāk vietas manevriem” un katram modelim jāveido savs stils, kas pircēja uzmanību saistīs vairāku gadu garumā. Lihte paredz, ka līdz ar elektromobiļu nostiprināšanos tirgū dizaina jomā gaidāmas lielas pārmaiņas – dizaineriem būs vairāk vietas savu ideju izpausmei, tādēļ tuvākās nākotnes automobiļi izcelsies ar īsām pārkarēm un zemiem motora pārsegiem.   

 
Visi komentāri
 
Bils 10.janvāris 2018 14:24
26 0 Atbildēt

Sen bija laiks.

Un ko tas Bengls ņirdz, BMW jau nav labāki.

eidis 10.janvāris 2018 18:41
0 0 Atbildēt

Benglu sen jau no BMW atlaide. Pēc tā jocīgā septītneika un 1 sērijas

GTD2 10.janvāris 2018 15:12
4 1 Atbildēt

A.kuri tad ir labaaki, parejiem taadi pat cisinji,korejiesi japanji panemushi vaacu dizainerus taisa tadus pat cisinjus, franciem atkal savi cisinji kurus nevar atskirt vienu no otra, pat mersis tagad izskataas tappat aa kia, jeb pareizak buutu kia kaa mersedes. Ar loti retiem modeliem kas izcelas, ,Ka slavenais eksperts saka visi kaa audi 80

viencexperc 10.janvāris 2018 15:32
31 51 Atbildēt

Tas joks, vai kas?

Vai tad tiešām mani uzklausīja?

Pat neticu savām acīm.

Ja vēl to pašu izdarīs arī Volvo, BMW... un ja audi ieviesīs bāzes versijās ne kolhoznieku komplektāciju, ... un VW beigs ražot spaiņus, un BMW vairs nedegs un gopņiki pārsēdīsies uz dažādu marku auto, man pat nebūs vairs ko rakstīt! Nāksies iet pensijā.

Ā, pareizi, kādu laiku tie vienvietīgie sedani un krosoveri tik un tā paliks.

iAuto 10.janvāris 2018 17:33
0 2 Atbildēt

Tu esi sadzirdēts!?!

viencexperc 10.janvāris 2018 16:02
26 0 Atbildēt

Bet mans experta viedoklis:

Tā arī bija audi panākumu atslēga.

Pirmkārt, - ekonomija. Ražot vienādus auto ir ekonomiski izdevīgāk, nekā katru savādāku.

Otrkārt.

Gan audi gan bmw gan arī volvo lielākie pārdošanas apjomi bija uz mazo auto rēķina. Arī galvenā peļņa.

Cilvēki sapņo par a8, q7, bet to nevar atļauties tāpēc pērk a4, q3... vai bmw gadījumā - x1, 3er.

Vai tad normāls cilvēks pirktu a4, ja tas izskatīsies pēc a4, nevis prēmiuma lētas kopijas? Vai to kropli a2? Ja tas auto izskatītos savādāk kā prēmiumi, tad neviens to nepirktu. Tāpēc šis solis par auto dažādību, var beigties bēdīgi.

AnsisR 10.janvāris 2018 16:26
3 1 Atbildēt

Gan jau pienāks tā diena kad visi auto darbosies ar elektro dzinējiem, autovadīšana cilvēkam būs liegta (to darīs robots) un visas mašīnas būs pēc skata vienādas.

rudens68 10.janvāris 2018 19:34
0 0 Atbildēt

Arī esmu no tiem kurš lielā vācu 3 nieka modeļus atšķir tikai ( drusku pārspīlēju ) pēc uzraksta .protams a 3 nesajaukšu ar kādu Q klasi .

taaneko 11.janvāris 2018 2:09
1 0 Atbildēt

Pašvaldības policistu intelekta līmeņa cienīga atbilde- lai veicinātu atpazīstamību jaunajos tirgos.... Kuri tad ir tie jaunie tirgi?

650 11.janvāris 2018 3:02
0 1 Atbildēt

-experca kompetence man izraisa šaubas un rada aizdomas.Kā gan viņš varēja neievērot, ka piem vismaz 5gab beidzamie iAuto te aprakstītie dažādie Tajata/Lehus modeļi ir ar vienu un to pašu priekšējo bamperi?

Vai kādā eiropas vai pasaules (izņemot vienu) valstī kādam ražotājam kādreiz ir izdevies Lielos modeļus pārdot lielākā kopskaitā nekā Mazos??

Palaidniex 11.janvāris 2018 8:36
0 0 Atbildēt

kā tur bija - lai viens biezais varētu nopirlkt vienu vējaroni, mazāk biezajiem ir jāsapērkās ciktur golpi, jettas da polo...

Ja 11.janvāris 2018 13:05
1 5 Atbildēt

Ku 7 pagaidām labakais

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti