Šveicē no inkasācijas mašīnas nolaupīti apmēram 20 miljoni eiro 12

 

Francijas-Šveices robeža Foto: Ilustratīvs attēls/Google.com

Nozare.lv | 10.februāris 2018 12:28

Bruņoti vīrieši maskās no inkasācijas mašīnas Šveicē nolaupījuši apmēram 20 miljonus eiro, bet naudas iegūšanai viņi pirms tam Francijā bija nolaupījuši inkasenta meitu, piektdien paziņojuši izmeklētāji.

Holivudas filmu sižetu atgādinošie notikumi risinājušies ceturtdien netālu no Francijas un Šveices robežas.

Francijas dienvidaustrumu pilsētā Lionā divi vīrieši, kas uzdevās par santehniķiem, ceturtdienas vakarā nolaupīja 22 gadus vecu sievieti viņas dzīvoklī, aģentūrai AFP atklāja ar izmeklēšanu saistīts avots.

Sieviete esot iegrūsta automašīnā un sasieta. Pēc tam viņai izpirkšanas maksas nolūkos lika zvanīt tēvam, kurš strādā Šveices firmā "SOS Surveillance", kas pārvadā naudu starp bankām un kompānijām.

Sievietes tēvs, kurš dzīvo Francijas robežpilsētā Anmasā, zvana saņemšanas brīdī ar kolēģi pārvadāja naudu, pavēstījuši avoti policijā.

Inkasenti piekrituši tikties ar nolaupītājiem autostāvvietā pāri robežai Šveices teritorijā.

Šveices policija paziņoja, ka sievietes tēvs esot bijis ceļā uz Šveices pilsētu Lozannu, kad bija spiests mainīt maršrutu un tikties ar noziedzniekiem.

Autostāvvietā noziedznieki nolaupīja inkasācijas mašīnā esošo saturu un aizbēga automašīnā "Porsche", pavēstīja Šveices policija.

Informācijas avots Francijas policijā atklāja aģentūrai AFP, ka inkasācijas mašīnā bijuši 20 līdz 30 miljoni Šveices franku (17 līdz 26 miljoni eiro).

Šveices policijas pārstāvis tomēr atteicās apstiprināt nolaupītās naudas summu.

Inkasācijas mašīnas šofera meita ceturtdienas vakarā sveika un vesela tika atrasta ceļa malā Lionas pievārtē. Sievieti piektdien nopratināja Francijas policija, un viņa joprojām esot šoka stāvoklī.

Saistībā ar notikušo neviens cilvēks aizturēts vēl nav. Šveices policija paziņojusi, ka tiek meklēt trīs vīrieši, "iespējams no Francijas dienvidiem vai Ziemeļāfrikas".

"Daudzas detaļas joprojām nav izskaidrotas," atzina informācijas avots Francijas policijā.

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
usaexperc 10.februāris 2018 16:21
10 2 Atbildēt

Pamēğini juridiskas personas (veikala īpašnieka) kontā ieskaitīt naudu caur iemaksas bankomātu. Ble kur tādi ambāļi rodās!

viencexperc 10.februāris 2018 14:04
6 2 Atbildēt

Mani, profesolionāla eksperta secinājumi par šo:

1) ja no Francijas, tad laupītāji bija francūži ( tobiš, melni)

2) viņi personīgi pazina ( es nesaku, ka draugi, bet kaut kur viņu dzīves krustojās) ar inkasatoru un viņa ģimeni.

Kā atrast? Elementāri. Jāpiespiež inkasātoram atcerēties ar kādiem nēģeriem viņš runāja pēdējā pusgada laikā.

Varētu būt, pat ka viņi visi rīkojās kopīgi.

usaexperc 10.februāris 2018 13:05
4 1 Atbildēt

Tu pajautā tam mazajam veikalam, cik viņš mēnesī maksā par inkasācijas pakalpojumiem vai cik viņam izmaksā tavu skaidro dabūt kontā.

Tāpēc jau ir tas kešbeks, lai visi pārietu uz bezskaidriem norēķiniem. Atkrīt inkasācija, palielinās darījumu caurspīdīgums. Pat tā pati komisijas maksa bezskaidriem norēķiniem ir stipri mazāka kā skaidrajiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti