Šveicē no inkasācijas mašīnas nolaupīti apmēram 20 miljoni eiro 12

 

Francijas-Šveices robeža Foto: Ilustratīvs attēls/Google.com

Nozare.lv | 10.februāris 2018 12:28

Bruņoti vīrieši maskās no inkasācijas mašīnas Šveicē nolaupījuši apmēram 20 miljonus eiro, bet naudas iegūšanai viņi pirms tam Francijā bija nolaupījuši inkasenta meitu, piektdien paziņojuši izmeklētāji.

Holivudas filmu sižetu atgādinošie notikumi risinājušies ceturtdien netālu no Francijas un Šveices robežas.

Francijas dienvidaustrumu pilsētā Lionā divi vīrieši, kas uzdevās par santehniķiem, ceturtdienas vakarā nolaupīja 22 gadus vecu sievieti viņas dzīvoklī, aģentūrai AFP atklāja ar izmeklēšanu saistīts avots.

Sieviete esot iegrūsta automašīnā un sasieta. Pēc tam viņai izpirkšanas maksas nolūkos lika zvanīt tēvam, kurš strādā Šveices firmā "SOS Surveillance", kas pārvadā naudu starp bankām un kompānijām.

Sievietes tēvs, kurš dzīvo Francijas robežpilsētā Anmasā, zvana saņemšanas brīdī ar kolēģi pārvadāja naudu, pavēstījuši avoti policijā.

Inkasenti piekrituši tikties ar nolaupītājiem autostāvvietā pāri robežai Šveices teritorijā.

Šveices policija paziņoja, ka sievietes tēvs esot bijis ceļā uz Šveices pilsētu Lozannu, kad bija spiests mainīt maršrutu un tikties ar noziedzniekiem.

Autostāvvietā noziedznieki nolaupīja inkasācijas mašīnā esošo saturu un aizbēga automašīnā "Porsche", pavēstīja Šveices policija.

Informācijas avots Francijas policijā atklāja aģentūrai AFP, ka inkasācijas mašīnā bijuši 20 līdz 30 miljoni Šveices franku (17 līdz 26 miljoni eiro).

Šveices policijas pārstāvis tomēr atteicās apstiprināt nolaupītās naudas summu.

Inkasācijas mašīnas šofera meita ceturtdienas vakarā sveika un vesela tika atrasta ceļa malā Lionas pievārtē. Sievieti piektdien nopratināja Francijas policija, un viņa joprojām esot šoka stāvoklī.

Saistībā ar notikušo neviens cilvēks aizturēts vēl nav. Šveices policija paziņojusi, ka tiek meklēt trīs vīrieši, "iespējams no Francijas dienvidiem vai Ziemeļāfrikas".

"Daudzas detaļas joprojām nav izskaidrotas," atzina informācijas avots Francijas policijā.

 
Visi komentāri
 
usaexperc 10.februāris 2018 12:44
3 2 Atbildēt

Tieši tādēļ es kā eksperts iesaku visiem noformēt Citadele maksājumu karti, kas piedāvā unikālu iespēju atgūt pat 7% no iztērētās summas, iepērkoties ar karti. Vairs nav jātur nauda ķešā, jāapgrūtina banka ar inkasācijas zvērīgajām izmaksām. Tīrs ieguvums!

msh 10.februāris 2018 12:50
1 0 Atbildēt

Protams ka kartes bankai ir ieguvums - komisijas maksa par darījumu + procenti no summas - jo vairāk iepērcies ar karti, jo vairāk banka pelna... Ne par velti lielākais liepājas veloveikals nepiedāvā norēķināties ar karti - jo nav izdevīgi, sevišķi vēl nesezonā. Šī paša iemesla dēļ es mēdzu speciāli mazos veikalos norēķināties ar skaidru naudu.

usaexperc 10.februāris 2018 13:05
4 1 Atbildēt

Tu pajautā tam mazajam veikalam, cik viņš mēnesī maksā par inkasācijas pakalpojumiem vai cik viņam izmaksā tavu skaidro dabūt kontā.

Tāpēc jau ir tas kešbeks, lai visi pārietu uz bezskaidriem norēķiniem. Atkrīt inkasācija, palielinās darījumu caurspīdīgums. Pat tā pati komisijas maksa bezskaidriem norēķiniem ir stipri mazāka kā skaidrajiem.

msh 10.februāris 2018 15:42
1 0 Atbildēt

Cik viņi maksā? Visdrīzāk neko - neesmu manījis ka iemaksas bankomāti prasītu komisiju. Maksāt abonēšanas maksu + komisijas maksu par darījumu + pāris procentus no darījuma summas - nu riktīgi mazāk - pārdod, teiksim, kaut ko par 100 eirām un bankai noloci vismaz 2 eiras...

Pazīstams cilvēks vēl nesen bija mazais uzņēmējs, neliela moteļa īpašnieks, un viņš apstāstīja kā šitās lietas notiek. To uzzinot es vairs nebrīnos kāpēc pie mums lielveikalos nav Cashback opcijas kā apvienotajā karalistē - jo ja tur veikalam jāmaksā tikai komisijas maksa par darbību, un nav starpības cik liela naudas summa samaina kontus, pie mums veikals tos procentus, ko banka iesūc, cashback gadījumā dabūtu iekasēt no pircēja - kas uzreiz vairs nevienam nav izdevīgi, banku izņemot.

usaexperc 10.februāris 2018 16:21
10 2 Atbildēt

Pamēğini juridiskas personas (veikala īpašnieka) kontā ieskaitīt naudu caur iemaksas bankomātu. Ble kur tādi ambāļi rodās!

kasinsh79 13.februāris 2018 9:51
0 0 Atbildēt

Tā arī notiek! LABRĪT

Laikam nekad nav mazais uzņēmums bijis, citiem tā ir teju ikvakara prakse, izvairoties no dārgās inkasācijas.

msh 10.februāris 2018 23:47
0 0 Atbildēt

Manis pieminētais bijušais mazais uzņēmējs pie viena ir arī lielākās liepājas baptistu draudzes kasieris; es nezinu kā viņš dara tagad, tolaik svētdienas dievkalpojuma kolekte, summa kaut kas bik virs tūkstoša, pēc saskaitīšanas nonāca viņa portfelī; uzreiz pēc tam viņš devās uz tuvāko iemaksas bankomātu, kam tika iebarota visa papīra nauda; sīceni viņš parasti tērēja kādā lielveikalā vai statoilā, paša vārdiem - ieskaitīja naudu savas firmas kontā, un no tā - draudzes kontā. Konta numurus un tādas lietas neprasīju - nu lai jau būtu kā tu apgalvo, no kā izriet ka viņš katru svētdienu savā personiskajā kontā baroja iekšā 900 eiras un pēc tam pirmdienā 1000 eiras no tā skaitīja uz draudzes kontu...

viencexperc 10.februāris 2018 19:13
0 0 Atbildēt

Kaut kas uzlauza tavu profilu un sarakstīja gudrību.

Vai reklāmu saskatījies, vai kaut kāds tavs paziņa - gopņiks pastāstīja.

Pats esi pārāk nabadzīgs lai ko tādu zinātu.

viencexperc 10.februāris 2018 14:01
2 0 Atbildēt

Tev, māmiņa pusdienu naudu jau maksā uz karti?

E.B. 10.februāris 2018 15:59
0 0 Atbildēt

Man patīk vārds"Līdz pat"

Dabā tas izskatās 3 preces kuras neviens nepērk vai veikali ar apģērbiem kurus lai uzģērbtu ir vismaz 0,7 jāizdzer,tad ir 7%

un 0.5-1% uz pārejām precēm dažādos veikalos.Dēļ 3-5 eiro mēnesì,(ja katru dienu iesi uz veikalu)kas pat nenosedz infláciju,cilvēki ir gatavi sniegt 100% kontroli bankám un vidam par paša ienākumiem.Skaties ka drīz nesanáks tá,ka aiziesi uz bankomātu uzlikt dzimšanas dienā uzdāvinātos 50eiro un pēc nedēļas būs uzaicinájums uz vidu,no kurienes ļevaks un kápēc nav nomaksāts nodoklis)))))

viencexperc 10.februāris 2018 14:04
6 2 Atbildēt

Mani, profesolionāla eksperta secinājumi par šo:

1) ja no Francijas, tad laupītāji bija francūži ( tobiš, melni)

2) viņi personīgi pazina ( es nesaku, ka draugi, bet kaut kur viņu dzīves krustojās) ar inkasatoru un viņa ģimeni.

Kā atrast? Elementāri. Jāpiespiež inkasātoram atcerēties ar kādiem nēģeriem viņš runāja pēdējā pusgada laikā.

Varētu būt, pat ka viņi visi rīkojās kopīgi.

nu gan 10.februāris 2018 18:55
2 0 Atbildēt

Sen nekas tāds nebija dzirdēts - nu gluži kā Al Kapones laikos

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti