Itāļi grib reanimēt leģendāro "Lancia Stratos" rallija auto projektu (+ FOTO) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 11.februāris 2018 6:32

Itāļu kompānija "Maniffatura Automobili Torino" (MAT) sadarbībā ar "New Stratos Gbr" paziņojuši par "Lancia Stratos" rallija auto mūsdienu versijas projekta restartu, rezultātu solot parādīt martā gaidāmajā Ženēvas autoizstādē.

Pirmais mūsdienu "Lancia Stratos" rallija auto prototips tika izstrādāts 2010.gadā par vācu uzņēmēja Mihaela Stošeka līdzekļiem, kas palīgos bija uzaicinājis "Pininfarina" virsbūvju meistarus. Automobilis bija izgatavots uz "Ferrari F430 Scuderia" bāzes un apgādāts ar modificētu 4,3 litru astoņcilindru motoru, kura jauda no rūpnīcas 510 Zs pieauga līdz 540 Zs. 100 km/h kupeja spēja sasniegt 3,3 sekundēs.

Savu veikumu projekta autori parādīja arī "Ferrari" vadībai – ar automašīnu izbrauca toreizējais kompānijas vadītājs Luka di Montedzemolo, kurš atzinīgi izteicās par automobiļa gaitas un dinamiskajām īpašībām. Neraugoties uz to, "Ferrari" aizliedza uz "F430" bāzes radītā rallija auto sērijveida ražošanu.  

Par jaunāko projektu zināms, ka kupeja tiks aprīkota ar vismaz 550 zs jaudīgu dzinēju, kas darbosies pārī ar automātisko pārnesumkārbu, bet universālā platforma ļaus izveidot ne tikai sacīkšu "GT" versiju, bet arī visādceļu modifikāciju "Safari" un “superauto ikdienas vajadzībām”.

Tiek plānoti 25 "Lancia Stratos" eksemplāri, katras automašīnas cena – vismaz 835 000 dolāru (680 000 eiro).

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Lancia 11.februāris 2018 8:32
11 0 Atbildēt

Labāk būtu reanimējuši Lancia Delta Integrale HF Turbo orğinālajā versijā. Tas bija labākais auto zemes ceļu greiderēšanai. Mazs, jaudīgs, ideāli vadāms. Grieza pogas pat UR Quattro.

Conqueror 12.februāris 2018 6:34
1 0 Atbildēt

Ar šitādu virsbūvi un integrale iekšām pat labāk. Un Stratos nosaukums arī labs

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti