iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: Škoda mazais krosovers Vision X brauks ar gāzi (+ VIDEO, + FOTO) 3

 
iAuto | 6.marts 2018 12:28

Čehijas autobūves kompānija Škoda uz Ženēvas autoizstādi atvedusi konceptuālo krosoveru Vision X, kas varēs darboties ar dabasgāzi un benzīnu.

Pilsētas krosovers Vision X aprīkots ar hibrīdiekārtu, kuras sastāvā darbojas 1,5 litru 130 Zs (250 Nm) benzīna motors un divi elektromotori. Viens no tiem savienots ar iekšdedzes dzinēju, bet otrs stiprinās pie aizmugurējās ass. Pateicoties šādam risinājumam Vision X var būt priekšējo, aizmugures vai visu riteņu piedziņas krosovers. Tikpat universāls tas var būt arī attiecībā uz enerģijas avotu un izmantot gan benzīnu, gan gāzi un elektrību, kas netērējot fosilos resursus ļaus nobraukt aptuveni divus kilometrus.

Gāzes rezervuāri iebūvēti zem otrās sēdekļu rindas un aizmugures ass, starp tiem atrodas degvielas tvertne 12-15 litriem, bet akumulatori, kas nodrošina elektromotoru darbību, novietoti šasijas centrā. Akumulatorus var uzlādēt ar enerģijas rekuperācijas tehnoloģijas palīdzību – mašīnai bremzējot vai ripojot  brīvgaitā, bet, ja ar to nepietiem, pieslēdzas starteris-ģenerators.

No vietas līdz simtam Vision X paātrinās 9,3 sekundēs, bet maksimālais ātrums sasniedz 200 km/h. Jau minēts, ka ar elektrību hibrīda krosovers var nobraukt aptuveni divus kilometrus, bet kopējā gaitas rezerve sasniedz 650 km.

Automobilis ir 4250 mm garš, 1800 mm plats un 1500 mm augsts. Riteņu bāze sasniedz 2645 mm, kas ir par 55 mm vairāk nekā platformas radiniekam Volkswagen T-Roc.

Ražotājs uzsver, ka koncepts parāda, kāds varētu izskatīties sērijveida modelis, kas ieradīsies 2019.gadā un nostāsies pa vidu Karoq un Kodiaq SUV.

 

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
Arnolds 6.marts 2018 21:05
1 0 Atbildēt

kas netērējot fosilos resursus ļaus nobraukt aptuveni divus kilometrus

-----------------------------------

Gandrīz aizrijos ar tēju...

Jānis 7.marts 2018 10:00
0 0 Atbildēt

Jānis 7.marts 2018 10:03
0 0 Atbildēt

Taisnības labad gan jāpiebilst, ka citāts ir izrauts no konteksta un, lasot visu tiekumu, ir ok. "... un elektrību, kas netērējot fosilos resursus ļaus nobraukt aptuveni divus kilometrus."

Runa ir tikai par 2km uz elektrības un te tie fosilie resursi pazūd.

Bet uzrakstīts ir tā, ka viegli pārprast.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti