iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: Citroen prezentējis jaunās paaudzes Berlingo (+ FOTO) 1

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 7.marts 2018 10:43

Francijas autobūves kompānija Citroen pašlaik notiekošajā autoizstādē prezentējusi jaunās paaudzes Berlingo, kas tirdzniecībā tiks laists jau šogad.

Citroen Berlingo pamatā ir EMP2 platforma, ko izmanto arī PSA Peugeot Citoren koncerna modeļiem Citroen C5 Aircross, Peugeot 3008 un 5008. Jaunais modelis zīmīgs ar to, ka ieguvis par “Airbump” dēvētos gaisa aizsargus durvju apakšējā malā. Versijā M Berlingo garums būs 4,4 metri, versijā XL – 4,75 m. Riteņu bāze abiem variantiem vienāda – 2,97 m, bet bagāžas nodalījuma tilpums pirmajā gadījumā 775 litri (par 100 l vairāk nekā līdz šim), otrā – 1050 litri.

Berlingo otrajā rindā iebūvēti trīs atsevišķi sēdekļi un trešā sēdekļu rinda. Versijā M tā ir fiksēta, bet XL variantā montējas uz sliedēm, kas sēdekļi ļaus pārbīdīt 130 mm diapazonā. Pateicoties risinājumam, kas ļauj nolocīt vadītāja blakussēdētāja sēdekļa atzveltni, Berlingo varēs pārvadāt līdz pat 2,7 m (versija M) un 3,05 m (versija XL) garus priekšmetus. Padomāts arī par izmēros mazāku bagāžu un personīgajām lietām, ko varēs izvietot pavisam 28 kabatās, nišās un novietnēs ar kopējo tilpumu 186 litri.

Citroen Berlingo aprīkojumā var būt projekcijas displejs, adaptīvā kruīzkontrole, ārkārtas bremzēšanas sistēma, vadītāja noguruma kontrole, aklās zonas asistents, elektroniskā stāvbremze, ceļazīmju atpazīšanas sistēma, tālo gaismu automātika, atpakaļskata kamera, viedtālruņa bezkontakta uzlādes funkcija, sistēma, kas palīdz uzsākt kustību slīpumā, piekabes stabilizēšanas sistēma, multimediju iekārta ar astoņu collu ekrānu, Apple CarPlay un Android Auto atbalstu.

Motoru piedāvājumā 1,2 un 1,5 litru dīzeļi. Pirmais atkarībā no versijas ar 110 vai 130 Zs jaudu, otrs – ar 75, 100 vai 130 Zs. Bāzes versijas komplektē ar sešu pakāpju mehānisko kārbu, bet variantus ar visjaudīgākajiem motoriem – vēl arī ar astoņu pakāpju automātu.

Citroen Berlingo tirdzniecība sāksies 2018.gada otrajā pusē.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
jucis 7.marts 2018 12:00
0 0 Atbildēt

iists sapnu auto, miilu, un kraasa sim konkretajam lieliska (neviens nezags)

PS kapec motortelpa nav nobildeta, ka lai zin vai viegli tikt klat

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti