ASV sakrāti 350 000 „nederīgu” Volkswagen dīzeļmašīnu (+ VIDEO) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 1.aprīlis 2018 10:16

Līdz šī gada februārim Volkswagen sakrājis vairāk nekā 350 000 no amerikāņiem atpirkto dīzeļmašīnu, iztērējot šim nolūkam aptuveni 7,4 miljardus dolāru.

Automašīnas tiek uzglabātas 37 laukumos, kas atrodas dažādās vietās visā ASV teritorijā, piemēram, pamestajā Silverdome stadionā Pontiakas pilsētā, savas agrākās funkcijas vairs nepildošajā futbola stadionā Detroitā un pat Kalifornijas tuksnesī.

Visos laukumos automašīnas novietotas tikai uz laiku un tām periodiski tiek veiktas tehniskās apskates, lai tehnika saglabātos darba stāvoklī. Kolīdz ASV valdība pieņems lēmumu par to, ka Volkswagen drīkst pārbūvēt mašīnas, lai tās atbilstu noteikumiem un nomainītu programmatūru, kas falsificēja kaitīgo izmešu datus, kompānija sāks piedāvāt tās lietoto automobiļu tirgū vai eksportēs.

 Līdz 2017.gada beigām VW bija izpircis 335 000 dīzeļauto, 13 000 tika pārdoti, bet 28 000 - utilizēti.

Pirms diviem gadiem Volkswagen panāca risinājumu ar ASV valdību, apsolot, ka dīzeļauto īpašniekiem piedāvās divas iespējas: pārdot tās ražotājam vai nodot bezmaksas remontam, turklāt abos gadījumos tiks izmaksāta naudas kompensācija.

Atgādināsim, ka 2015.gada septembrī izraisījās globāls skandāls pēc tam, kad atklājās, ka Volkswagen koncerna automobiļiem uzstādīta īpaša programmatūra, kas pazemināja kaitīgo izmešu daudzumu atgāzu pārbaudes laikā. Tiek lēsts, ka visā pasaulē ir aptuveni 11 miljoni šādu automobiļu, bet seku likvidēšana vācu koncernam var izmaksāt līdz pat 90 miljardiem dolāru.

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 1.aprīlis 2018 12:10
8 3 Atbildēt

Es domāju, ka Latvijā vēl vairāk nederīgu gan VW, gan dīzeļu, gan arī gāzēto.

arba 1.aprīlis 2018 13:47
6 1 Atbildēt

Ne smagie, ne vilcieni, ne kugi nestav pilsetu centros !!!

GTD2 1.aprīlis 2018 12:40
4 6 Atbildēt

kāpēc lai viņas būtu nederīgas? dēļ ,kaut kādām stulbām normām. ja aizliedz dīzeļus tad arī tos ,kas vēl vairāk piesārņo vidi, smagie, vilcieni, kuģi, droši vien japāriet uz tvaiku

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti