Honda mācīs amerikāņiem, kas ir mehāniskā pārnesumkārba (+ VIDEO) 15

 

Foto: Ilustratīvs attēls

iAuto | 26.aprīlis 2018 6:46

Japānas autoražotāja Honda ASV divīzija sagatavojusi video, kurā izskaidro amerikāņiem, kas ir mehāniskā pārnesumkārba un kā tā jālieto.

Piecas minūtes garajā video rullītī tiek pastāstīts, kādēļ ar mehānisko pārnesumkārbu komplektētam automobilim nepieciešams sajūgs, kā pārslēgt pārnesumus un kurā brīdī to vispareizāk darīt.

Amerikāņu neprasme rīkoties ar MK nereti novedusi arī pie kuriozām situācijām, piemēram, Youtube atrodami vairāki video, kad auto zagļi pamet laupījumu tikai tādēļ, ka neprot apieties ar šādas komplektācijas automobiļiem (apakšējais video).

Modeļi ar MK aiz okeāna, maigi izsakoties, nav sevišķi pieprasīti un veido vien piecus procentus no kopējā pārdoto automobiļu skaita. Pavisam cita situācija ir Eiropā un Japānā, kur šādu automobiļu skaits var sasniegt pat 60 procentus.

Lielais vairums autoražotāju ASV automobiļus ar mehānisko pārnesumkārbu nepiedāvā vispār, bet Honda ir retais izņēmums, kas gandrīz katram modelim sagatavojis arī versiju ar MK. 

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 26.aprīlis 2018 7:45
20 8 Atbildēt

Bezjēdzīga lieta.

Tas ir tas pats, kas ražot telefonus ar riņķiem, un tad mācīt kā lietot.

Ir 21.gadsimts. Mehāniskās kārbas bija mūsu vectētiņiem un banānu valstīs moriem.

usaexperc 26.aprīlis 2018 8:30
10 4 Atbildēt

Varētu būt stipri bezcerīgs pasākums. Ja tev vienā rokā ir litrīgā kolas glāze un otrā trīskāršais bigmaks, tad pat D un R pozīcijas sagādā ļoti nopietnas problēmas, kur nu vēl kreisās kājas trenažieris. Tur drīzāk vajag piedāvāt variatorus ar D un R pozīcijām un opciju, kad R var ielikt tikai tad, ja vadītājs fiziski pagriež galvu atpakaļ. Bet arī tas negarantēs, ka neizkritīs no daudzstāvu parkinga.

felix65 26.aprīlis 2018 8:01
9 5 Atbildēt

Kā nu uz to paskatīties. Cilvēki paliek ar vien laiskāki un tupāki tādu parikšu dēļ.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti