Honda mācīs amerikāņiem, kas ir mehāniskā pārnesumkārba (+ VIDEO) 15

 

Foto: Ilustratīvs attēls

iAuto | 26.aprīlis 2018 6:46

Japānas autoražotāja Honda ASV divīzija sagatavojusi video, kurā izskaidro amerikāņiem, kas ir mehāniskā pārnesumkārba un kā tā jālieto.

Piecas minūtes garajā video rullītī tiek pastāstīts, kādēļ ar mehānisko pārnesumkārbu komplektētam automobilim nepieciešams sajūgs, kā pārslēgt pārnesumus un kurā brīdī to vispareizāk darīt.

Amerikāņu neprasme rīkoties ar MK nereti novedusi arī pie kuriozām situācijām, piemēram, Youtube atrodami vairāki video, kad auto zagļi pamet laupījumu tikai tādēļ, ka neprot apieties ar šādas komplektācijas automobiļiem (apakšējais video).

Modeļi ar MK aiz okeāna, maigi izsakoties, nav sevišķi pieprasīti un veido vien piecus procentus no kopējā pārdoto automobiļu skaita. Pavisam cita situācija ir Eiropā un Japānā, kur šādu automobiļu skaits var sasniegt pat 60 procentus.

Lielais vairums autoražotāju ASV automobiļus ar mehānisko pārnesumkārbu nepiedāvā vispār, bet Honda ir retais izņēmums, kas gandrīz katram modelim sagatavojis arī versiju ar MK. 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 26.aprīlis 2018 7:45
20 8 Atbildēt

Bezjēdzīga lieta.

Tas ir tas pats, kas ražot telefonus ar riņķiem, un tad mācīt kā lietot.

Ir 21.gadsimts. Mehāniskās kārbas bija mūsu vectētiņiem un banānu valstīs moriem.

felix65 26.aprīlis 2018 8:01
9 5 Atbildēt

Kā nu uz to paskatīties. Cilvēki paliek ar vien laiskāki un tupāki tādu parikšu dēļ.

viencexperc 26.aprīlis 2018 8:21
6 4 Atbildēt

Kā to ņem. Tāds ir progress, tāda ir tagadne.

Tu raksti kā tāda vecene uz soliņa. Pēc tavas loģikas, lai nebūtu " tupāks", vajag nevis sūtīt sms, bet skriet uz pastu un sūtīt telegrammu. Un kas tā par lieta, iedarbināt auto ar podziņu? Pavisam tupi cilvēki paliek. Vajag kā agrāk - ar kurbuli.

msh 26.aprīlis 2018 13:04
3 5 Atbildēt

Kas tas par progresu? Amūrikā tas savulaik aizgāja piecdesmito sākumā, kā alternatīva mešalkām bez sinhronizatoriem, smagi pārslēdzamām, ar smagiem sajūgiem, un tur vidējajai jeņķa tačkai tāpat bija V8 motors, viegli spējīgs kompensēt zudumus. Šodien mešalkas ir viegli un ērti slēdzamas, sūdomātam kā reiz būtu vieta vēstures mēslainē. Bet, protams, tas nenotiks - sūdomāts ir dārgāks un vairāk remontējams, tāpēc ražotājiem izdevīgāk tādus ražot.

felix65 27.aprīlis 2018 8:14
1 2 Atbildēt

Nu kāpēc Tu pārspīlē! Vienkārši ir nianses. Iestiedz kupenā ar automātu- paskatīšos, kā pačakarēsies. Par palaišanu ar podziņu... Ja ir jāievieto atslēga vai karte, tad tas ir bezjēdzīgs sadārdzinājums, ja ir distances atslēga, tad vari atvadīties no autiņa ļoti ātri. Kādreiz pagriezienu rādītāju ieslēdza zem paneļa novietots relejs, kura klikšķi bija dzirdami. Izdomāja, ka jāuztaisa elektroniska ieslēgšana, bet lai būtu dzirdams, jāuzlien pīkstulis. No vienkārša releja līdz sarežģītai sistēmai, kura procesu sadārdzina N-tās reizes, toties nes peļņu ražotājam un lohiem jau var iesmērēt, iestāstot, cik viņš būs kruts ar elektronisko pagriezienu rādītāju.

JurisKs 26.aprīlis 2018 8:31
1 1 Atbildēt

Mans dzeds nositās nepiesprādzējies, mans fāteris nositās nepiesprādzējies. Un es un mani čildi nositīsies nepiesprādzējušies, bet tupāki mēs nepaliksim.

AnsisR 26.aprīlis 2018 8:55
5 0 Atbildēt

Tieši to gribēju teikt! 100% agree

usaexperc 26.aprīlis 2018 8:30
10 4 Atbildēt

Varētu būt stipri bezcerīgs pasākums. Ja tev vienā rokā ir litrīgā kolas glāze un otrā trīskāršais bigmaks, tad pat D un R pozīcijas sagādā ļoti nopietnas problēmas, kur nu vēl kreisās kājas trenažieris. Tur drīzāk vajag piedāvāt variatorus ar D un R pozīcijām un opciju, kad R var ielikt tikai tad, ja vadītājs fiziski pagriež galvu atpakaļ. Bet arī tas negarantēs, ka neizkritīs no daudzstāvu parkinga.

viencexperc 26.aprīlis 2018 8:45
2 5 Atbildēt

Ja tev būtu vairāk naudas, un varētu atļauties labāku savu mīļo BMW. Nevis kā tagad 1994 gada žurku, tad redzētu, ka mehānisko kārbu nemaz nav.

Mehāniskās kārbas pārsvarā nabagauto. Piemēram, Āfrikā un Āzijā populārais indiešu auto brends - Mahindra, neražo automātus.

Mehānika ir nepieciešama pie diviem nosacījumiem -

1) ja auto ir v8

2) ātrumus pārslēdz ar lāpstiņām zem stūres

msh 26.aprīlis 2018 13:11
3 5 Atbildēt

Jā, tā ir problēma, ka ir problemātiski dabūt jaunas mašīnas ar mešalkām. Bet nu tam ir divi vienkārši iemesli. Pirmais - lai nokāstu vairāk naudiņas. Otrā - ražotāji ir sapratuši ka tie, kas pērk jaunas mašīnas ir idioti, kas jāpasargā no sevis. Jo tu ar ātrumkloķi rokā esi kā mērkaķis ar granātu rokā - spējīgs kaut ko iznīcināt - piemēram, svilināt sajūgu, asi pārslēgt robus, asi atlaist sajūgu un noraut skaidu, vai kaut ko tādu. Bet ražotājs tevi ir pasargājis - tu nespēj kontrolēt ne ātrumus, ne motora apgriezienus - tev ir tikai iespēja dot komantu "kustēties uz priekšu" vai "palēnināties" un viss. Uzskatāms piemērs šitam ir jaunais Golf R - sūdomātam ir starta kontrole un labs paātrinājums, kamēr mešalkai ne tikai nav starta kontroles, bet šis vēl startā sagurst, tā vietā lai aizietu ar kaucošiem riteņiem...

Kristaps 26.aprīlis 2018 19:36
3 1 Atbildēt

Tikai nesaki, ka Tu arī esi "vecbiedrs" !? Tā pat, kā kāsis un eksperts, jēziņ jus vispār "ārpasauli redziet"?

didzisk 26.aprīlis 2018 10:59
0 0 Atbildēt

Atradu daudz labāku video...

didzisk 26.aprīlis 2018 11:00
2 0 Atbildēt

msh 26.aprīlis 2018 23:30
1 0 Atbildēt

Noskatījos to viģiku - pilnīgi piekrītu tam tekstam ka "cilvēki pēr mešalkas nevis tāpēc ka vajag, bet tāpēc ka grib" - nu tas par tiem kas pērk jaunas mašīnas, tik skatoties uz kadriem kur ir redzama viduskonsole - diez honda bez normālas kārbas opcijas varbūt arī piedāvā normālas rocenes opciju?

manerheims 27.aprīlis 2018 10:05
0 1 Atbildēt

Te daži kā tādi sektanti. Kopš man ir auto ar automātu, pie sevis domāju, ka nekad vairs nepirkšu nevienu manuāli. Neredzu nevienu plusu. Pie kam nekādi nesaprotu kā ar manuāli var pabraukt dinamiskāk. No krustojuma atvelkot bieži redzu, ka blakus mašīna arī min grīdā, bet tad sāk to raustīšanos ar pārslēgšanos, kamēr man tik vien kā pedālis grīdā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti