EuroNCAP pārbauda Volvo XC40 un Ford Focus (+ VIDEO) 9

 
iAuto | 18.jūlijs 2018 15:35

EuroNCAP drošības testos pārbaudīti pilnīgi jaunie Ford Focus un Volvo XC40, kam tāpat kā Nissan Leaf, nācās izturēt pārbaudes pēc jaunās, paplašinātās metodikas.

EuroNCAP atskaitē ziņots, ka abi modeļi saņēmuši augstāko atzīmi – piecas zvaigznes. Par vadītāja un pieaugušā pasažiera aizsardzību XC40 saņēma 37,2 balles (97% no maksimālā rezultāta), bet Ford Focus – 32,5 (85%). Līdz šim labākais rezultāts pieder Alfa Romeo Giulia – 37,4 balles (98%).

Par bērnu aizsardzību abiem vienāds rezultāts – 43 balles jeb 87 procenti. Papildu punkti šajā vērtējumā tika piešķirti par priekšējā pasažiera drošības spilvena stāvokļa indikāciju un par to, cik vienkārša (vai nē) ir jebkura tipa bērnu sēdeklīša uzstādīšana automašīnā.

Par gājēju aizsardzību XC40 saņēma 34,5 balles (71%), bet Focus – 34,8 (72%). EuroNCAP speciālisti atzīmējuši, ka gājējiem bīstamākais elements XC40 konstrukcijā ir motora pārsega mala virs lukturiem un virsbūves statņi, kamēr Focus – tikai statņi.

Aktīvo drošības sistēmu ieskaitē XC40 un Focus saņēma attiecīgi 10 un 9,9 balles. 0,1 punktu Volvo saņēma par frontālās sadursmes brīdinājuma sistēmu, kas XC40 sāk strādāt, pārsniedzot 4 km/h (Focus – pārsniedzot 5 km/h).

EuroNCAP jaunākajā metodikā iekļauts punkts, kas paredz automātiskās bremzēšanas sistēmas darbības izvērtēšanu pilsētas apstākļos, kā arī šīs tehnoloģijas spēju atpazīt gājējus un velosipēdistus.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
jucis 19.jūlijs 2018 10:24
5 0 Atbildēt

>Nu un kāpēc tev liekas ka mašīnas, kas ražotas pirms 10 gadiem, avarētu sliktāk par mašīnām, kas ražotas tagad?

pirms 10 gadiem varbut atskiriba nebutu tik liela, bet tavu otro golfu jau razoja pirms 100 gadiem

ezis71 18.jūlijs 2018 17:39
4 5 Atbildēt

Tad jau sanāk kad tie auto kas ražoti pirms desmit gadiem un kuri bija testos tikuši pie 5 zvaignēm nav sliktāki par šiem auto.Varbūt ir pienācis laiks atteikties no tām zvaigznēm un palikt tikai pie ballēm.

Cilveeks 18.jūlijs 2018 19:36
4 0 Atbildēt

Mani gan vairāk izbrīna fakts, ka Volvo ir tik izturīga priekšējā vitrīna!!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti