Pasaules pirmizrāde Šanhajā: Porsche iepazīstina ar jauno Macan (+ FOTO) 8

 

Foto: Publicitātes attēls

Porsche | 25.jūlijs 2018 14:39

Porsche ir parādījis jauno Macan Šanhajā. Kopš ražošanas sākuma 2014. gadā šis kompaktais SUV ir guvis lielus panākumus, un tagad ir ievērojami uzlabota tā konstrukcija, ērtums, savienojamība un braukšanas dinamika, lai Macan joprojām būtu sportiskākais savā segmentā.

Jaunais Macan paliek uzticīgs Porsche veidolam ar telpisko LED pakaļējo gabarītgaismas joslu. LED tehnoloģija ir izmantota arī standarta komplektācijas priekšējos lukturos. Spilgtākie jauninājumi automobiļa salonā ir jaunās Porsche komunikācijas sistēmas (PCM) 11 collu skārienekrāns, pārveidotās un pārvietotās ventilācijas atveres un GT sporta stūre, kas pazīstama no 911. PCM nodrošina piekļuvi jaunām digitālajām funkcijām, piemēram, intelektiskajai balss vadībai un tiešsaistes navigācijas sistēmai, kas ietverta standarta aprīkojumā. Automobiļa komforta iekārtu klāsts arī ir papildināts, iekļaujot satiksmes sastrēgumu palīgsistēmu, jonizatoru un apsildāmu vējstiklu.

LED priekšējie lukturi un jauna pakaļējā gabarītgaismas josla standarta aprīkojumā
Ar vairākiem pārdomātiem virsbūves pārveidojumiem jaunais Macan tagad izskatās vēl sportiskās un modernāks. Daudzas detaļas atspoguļo leģendārā sporta automobiļa 911 un 918 Spyder veidolu. Jo īpaši tas izceļas apgaismojumā: jaunā Macan standarta aprīkojumā ir priekšējie lukturi ar LED tehnoloģiju. Šo kvalitatīvo apgaismojuma sistēmu ar telpiskiem moduļiem var tālāk optimizēt pēc vēlēšanās: var izmantot Porsche dinamisko apgaismojuma sistēmu Plus (PDLS), lai adaptīvi vadītu gaismas sadali. Macan priekšdaļa ir rūpīgi pārstrādāta, tāpēc tā tagad izskatās vēl platāka, savukārt aizmugures plašās pārveides pamatā ir iepriekšējā modeļa elegantais siluets. Trīsdaļīgā, telpiskā LED gabarītgaismas josla ir vēl viens tipisks Porsche noformējuma elements auto aizmugurē. Arī bremžu signāllukturu četrpunktu konstrukcija atspoguļo zīmola identitāti.

Jaunas papildaprīkojuma iespējas: GT sporta stūre, jonizators un satiksmes sastrēgumu palīgsistēma
Saikne ar 911 pastiprinās jaunā Macan salonā ar papildaprīkojumā pieejamo GT stūri. Papildaprīkojuma Sports Chrono pakotnē Macan parādās arī stūrē iebūvētais režīmu slēdzis un poga Sport Response. Porsche ir paplašinājis komforta papildaprīkojuma iespēju sarakstu ar apsildāmu vējstiklu un jonizatoru, lai uzlabotu gaisa kvalitāti salonā. Jaunās virsbūves krāsas, piemēram, „Miami Blue" zila, „Mamba Green Metallic" zaļa, „Dolomite Silver Metallic" sudraba un „Crayon" pelēcīgā, apvienojumā ar jaunajām salona aprīkojuma pakotnēm tagad padara Macan vēl vairāk pielāgojamu nekā jebkad agrāk.

Porsche ir izmantojis jaunā Macan izmaiņas, lai paplašinātu tā palīgsistēmu klāstu. Jaunā satiksmes sastrēgumu palīgsistēma, kas ietver adaptīvo kruīzkontroli, nodrošina komfortablāku un mazāk saspringtu braukšanu ar ātrumu līdz 60 km/h. Sistēmā ne vien ir daļēji automatizēta paātrināšana un bremzēšana, bet tā arī palīdz stūrēt satiksmes sastrēgumos vai lēnā kustībā.

11 collu skārienekrāns un pilnīga savienojamība
Ar jauno Porsche komunikācijas sistēmu (PCM) Macan piedāvā pilnīgu savienojamību un neskaitāmas digitālās funkcijas. Full-HD skārienekrāns virs tipiskās Porsche izvirzītās viduskonsoles ir palielināts no septiņām līdz vienpadsmit collām un vienlaidus iekļauts jaunizveidotajā kontrolmērinstrumentu panelī. Tāpat kā modeļos Panamera un Cayenne informatīvi izklaidējošās sistēmas lietotāja saskarni var pielāgot, izmantojot iepriekšdefinētus elementus. Arī ventilācijas atveres ir pārveidotas un tagad atrodas zem centrālā ekrāna.

Katrā Macan ir ierīkots modulis Connect Plus, kas visus automobiļus ar standarta aprīkojumu pilnīgi savieno ar tīklu. Šis modulis uztur dažādas digitālās funkcijas un pakalpojumus, piemēram, intelektisko balss vadību un reāllaika ceļu satiksmes informāciju, kas ir daļa no standarta tiešsaistes navigācijas sistēmas. Viens no šīs sistēmas galvenajiem elementiem ir savienojums „Here Cloud", kas piedāvā visprogresīvākos, spietiskos ceļu satiksmes datus. Turklāt, izmantojot jauno lietotni „Offroad Precision", ir iespējams ierakstīt un analizēt Macan bezceļu braukšanas pieredzi.

Optimizēta šasija ar jaunām riepām un diskiem
Ar optimizēto šasiju jaunais Macan nostiprina savu sporta automobiļa izņēmuma stāvokli kompakto SUV segmentā. Šasijas precīzais noregulējums nodrošina pastiprinātu neitralitāti, vienlaikus saglabājot stabilitāti un uzlabojot komfortu. Lai gan SUV segmentam neraksturīgi, Macan joprojām ir jauktas riepas ar atšķirīgu platumu uz priekšējās un pakaļējās ass. Tāpat kā Porsche sporta automobiļiem šāds izkārtojums ļauj autovadītājam braukšanas dinamikas nodrošināšanai pilnīgi izmantot intelektisko, pilnpiedziņas Porsche vilces pārvaldības sistēmu (PTM). Jaunizstrādātās riepas ar uzlabotiem veiktspējas raksturlielumiem nodrošina vēl labāku sānisko dinamiku, lai palielinātu braukšanas prieku, savukārt jaunie 20 un 21 collas diski piedāvā lielākas iespējas individualizēt izskatu.

Veiksmīgs modelis: vairāk nekā 350 tūkstoši piegādāto Macan vienību kopš 2014. gada
Macan ir īsts veiksmes stāsts. Jau no paša sākuma klientus savaldzināja Porsche tipiskās veiktspējas jebkādā apvidū apvienojums ar augstu ikdienas praktiskuma līmeni: kopš 2014. gada Porsche ir piegādājis vairāk nekā 350 tūkstošus šī modeļa automobiļu. Ar vairāk nekā 100 tūkstošiem piegāžu līdz šim modelis ir sevišķi populārs Ķīnas tirgū, kur Porsche iepazīstināja ar pārveidoto kompakto SUV. Šanhajā prezentētais modelis tiks piedāvāts tikai Ķīnas tirgū. Citi modeļi un tirgi sekos šī gada laikā.

Foto: Publicitātes attēls

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 25.jūlijs 2018 15:43
6 2 Atbildēt

Man patīk šis novatoriskais dizains. Beidzot, poršes modeļi sāk atšķirties no iepriekšējās paaudzes un citiem poršes modeļiem.

Harms Lagajs ( Harm Lagaay) vismz ieviesa poršikiem iegarenās acis, bet tagad atkal porše nodarbojas ar copy/paste iepriekšējo modeļu.

Jā, VW naudu dizaineriem nedot.

TELE2 25.jūlijs 2018 15:18
5 3 Atbildēt

Nu šis ir kārtēja miskaste.

Visi, kas peŗk auto, kuri dārgāki par 4K EUR ir vienkārši muļķi.

NU nemaksā tas auto tik daudz, peimēram šis porsche ir tas pats VW Tuareg, un tuareg ir tas pats, kas passāts savukārt pasāts ir tas pats, ka golfs, savukārt golfs ir tas pats, kas tikai mk2 golfs, tātad šim auto cena varētu būt ap 800-900EUR, jo tas ir VW.

Fords - jāa lūk to es saprotu, laba cena, labs aprīkojums, lieliska kavlitāte un braukšanas komforts, un ja vel paņem f150 tad vienkāŗsi ehhh.... (nogāja),

Katrā ziņā es ar čomu "viencexperc" zinam, ko runājam, visi pārējie ir lohi, nu izņemot forda kluba leitotājus un biedrus. Mēs ik pa laikam braukājam pa pilsētu un laužam nost auto brendu zīmes un vietā līmējam ford uzlīmīti, tādējādi zirādot savu pārākumu hi,hi. Vienkaŗši neciešu, ka'cilvēki var nesaprast, ka šie nav īsti auto!

Pļurkt 25.jūlijs 2018 15:27
5 1 Atbildēt

Laipni lūgts Ford klubiņā! Pieteikties vari pie manas Zojas:

foto2.inbox.lv/i_edgars/Pvil...6/dsc00097.jpg

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti