Lietuvā nebūs atļauts lietot telefonu uz gājēju pārejām 3

 

Foto: ekrānšāviņš no Google.com/maps

Nozare.lv | 5.oktobris 2018 14:31

Lietuvas valdība trešdien apstiprinājusi grozījumus ceļu satiksmes noteikumos, kas aizliedz runāt pa telefonu, šķērsojot brauktuvi pa gājēju pārejām.

Jaunie noteikumi paredz, ka gājējam gan pirms brauktuves šķērsošanas, gan tās laikā jāatturas no jebkādām darbībām, kas varētu novērst viņu uzmanību no satiksmes situācijas, tai skaitā no mobilo sakaru ierīču lietošanas.

Savukārt autovadītājiem turpmāk būs pienākums apstāties pie pārejas ne tikai tad, ja gājējs jau šķērso brauktuvi, bet arī tad, ja viņš stāv brauktuves malā un gaida iespēju doties pāri.

Kā pastāstījis valdības kanclers Aļģirds Stončaitis, šie formulējumi saskaņoti ar policiju.

Noteikts arī, ka autovadītājam aizliegts uzbraukt uz gājēju pārejas, ja aiz tās izveidojies sastrēgums, bet, apbraucot velosipēdistus, ieteikts ieturēt vismaz viena metra distanci, ja braukšanas ātrums nepārsniedz 50 kilometrus stundā un pusotra metra distanci, ja tas ir lielāks.

Kā norāda valdība, jaunie grozījumi pieņemti galvenokārt rūpēs par gājēju drošību, ņemot vērā, ka piektā daļa ceļu satiksmes negadījumu upuru ir gājēji. Pērn nāvējošus ievainojumus avārijās guvuši 68 gājēji, bet šā gada astoņos mēnešos - 42 gājēji, turklāt 11 no viņiem notriekti uz gājēju pārejām.
 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 4.oktobris 2018 10:39
8 0 Atbildēt

"Savukārt autovadītājiem turpmāk būs pienākums apstāties pie pārejas ne tikai tad, ja gājējs jau šķērso brauktuvi, bet arī tad, ja viņš stāv brauktuves malā un gaida iespēju doties pāri."

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anonimikis 4.oktobris 2018 10:40
7 0 Atbildēt

"apbraucot velosipēdistus, ieteikts ieturēt vismaz viena metra distanci, ja braukšanas ātrums nepārsniedz 50 kilometrus stundā un pusotra metra distanci, ja tas ir lielāks."

Abi šie punkti mums vajadzīgi CSN !!!!!

CSN 4.oktobris 2018 17:53
1 0 Atbildēt

Drīzāk jau intervālu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti