Ford prezentējis Focus visādceļu universālu Active (+ VIDEO) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 22.novembris 2018 12:42

Ford iepazīstinājis ar Focus universāla visādceļu modifikāciju Active, kas iegūs nedaudz augstāku klīrensu un būs piemērots sarežģītākiem ekspluatācijas apstākļiem.

Ford Active var atpazīt pēc plastikāta riteņu arku, sliekšņu un bamperu uzlikām, kā arī nedaudz augstākas stājas. Ražotājs norādījis, ka universālam klīrenss priekšā paaugstināts par 30 mm (līdz 164 mm), aizmugurē par 34 mm (līdz 168 mm), savukārt hečbeka modelim tas pieaudzis attiecīgi līdz 165 un 169 mm. Abiem modeļi ieguvuši modernizētas piekares, īpašu vilkmes kontroles sistēmas programmu, bagātīgāku aprīkojuma un elektronisko palīgu klāstu.  

Drive Mode braukšanas režīmu izvēli ar jau zināmajiem Normal, Eco, Sport režīmiem papildina divas jaunas programmas – Slippery, kas atvieglo braukšanu pa mazākas saķeres ceļiem (piemēram, sniegs, dubļi, ledus) un Trail, kas nodrošina vairāk vilkmes riteņiem, vienlaicīgi samazinot pretbuksēšanas sistēmas ietekmi.

Ford Focus Active motoru piedāvājumā ir EcoBoost un EcoBlue benzīna un dīzeļa dzinēji. Pirmos pārstāv trīscilindru agregāti ar 1,0 litru tilpumu (85, 100, 125 Zs), kā arī 1,5 litru motors ar 150 un 182 Zs, savukārt dīzeļu klāstu veido 1,5 un 2,0 litru motori ar 95, 125 un 150 Zs. Dzinējus var kombinēt ar sešpakāpju mehānisko vai jauno astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu

Active versiju aprīkojumā ietilpst SYNC3 multimediju iekārta ar Apple CarPlay, WiFi un balss vadības funkciju, B&O audio sistēma, bezvadu viedtālruņa uzlādes funkcija, bet elektronisko palīgu arsenālā ir adaptīvās priekšējās gaismas, kas pielāgojas situācijai mainot staru kūļa intensitāti, aktīvā kruīzkontrole ar automātiskās bremzēšanas funkciju, ceļazīmju atpazīšana, bagāžnieka bezkontakta atvēršana.

 
Visi komentāri
 
felix65 22.novembris 2018 18:08
5 1 Atbildēt

Nav vairs individualitātes markām. Izskatās pēc hjundaja, mazdas un vēl h....j zin kā vienlaicīgi. Samīcītie sāni pat aizved domas uz Vestu.

Rojs 22.novembris 2018 18:21
0 0 Atbildēt

Kaut kas ir mainījies priekšas noformējumā. Līdz šim redzētajās bildēs Active izskatījās citādi. Tagad - labāk.

Rojs 22.novembris 2018 18:23
0 0 Atbildēt

pardon, sajaucu ar fiesta active

650 22.novembris 2018 19:35
6 2 Atbildēt

Mazdavolvo Cx-360-xC. Izražots pēc Ladarenogvno licenzes (c). Supersvaigsuudkrāsa ,savukārt,ir iegūta, jaunākajā 2019g kibertomogrāfijas tehnoloģijā pievienojot nanopiedevas Nisān un Kundaj noliktavās pa grīdu saslaucītajām apslēpti neizmantotajām rezervēm.

s 22.novembris 2018 20:22
6 2 Atbildēt

Izskatās pēc opel/hjundai/škodas + ielikuši aizgājušā dizaina planšeti no bmw (ši ir vēl neglītāka).

Kopumā kārtējais sūds, kuru cenšās iesmērēt par dārgāku cenu. Starpcitu, kā tur ar aprīkojumu? Tikai displejs pielikts lielāks un plastmasas arka uzmontētas? Kā ar 2.0 dīzeļdzinēju? Diez būs tāds pats brāķis, kā iepriekšējie.

nanoštrunts 23.novembris 2018 4:30
2 5 Atbildēt

fordam normāla mašīna beidzās ar Granada, te daudzi advancētie komentxperti galdam pa apakšu tai laikā skraidīja

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti