Cilpa ap dīzeļiem savelkas - blogeris pastāsta, kas mainīsies Vācijā (+ VIDEO) 50

 
iAuto | 21.decembris 2018 14:04

Blogeris atbild uz jautājumiem un pastāsta, kas attiecībā uz dīzeļdzinējiem mainīsies Vācijā no 2019.gada.

Situācija īsumā tāda: ja jums ir Euro-5 benzīna vai Euro-6 dīzeļa mašīnu, varat justies droši - pārmaiņas jūs neskars, taču, ja braucat ar vecāku tehniku (īpaši jāuzmanās dīzeļiem), tad lielajām pilsētām (Štutgarte, Minhene, Darmštate, Berlīne - saraksts tikai augs) jāmet līkums. Ja vadītājs to nevievēro un iebrauc zonā, kur darbojas aizliegums, sods var būt no 25 - 80 eiro. Blogeris uzsver, ka daudzi likumi attiecībā uz šīm zonām vēl ir izskatīšanas procesā un arī aizliegumi ir dažādi - piemēram, Berlīne no 2019.gada jūnija aizliedz Euro-1-5 dīzeļus, Štutgarte no 1.janvāra - Euro 1-4 dīzeļus.

No sevis piebildīsim, ka tās ir tikai lielās pilsētas, taču patiesībā saraksts ir daudz plašāks, turklāt ne tikai Vācijā. Arī sodi par pārkāpšanu ir dažādi, piemēram, Austrijā tas ir 1800 - 2500 eiro robežās. 

 
50 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
saf 21.decembris 2018 15:24
23 13 Atbildēt

Nekas tur nesavelkas, jau sen bija tas zināms. Tā pat var gāzt pa visiem Vācu bāņiem un Eiropu, nevajag te baigo bubuli taisīt, lai tik pirktu tās nosmacētās benzīnšujmašīnas ar 0,5L dzinējiem.

viencexperc 21.decembris 2018 20:49
21 10 Atbildēt

Ko jūs tur pārdzīvojat, nevaru saprast.

Neviens normāls cilvēks vāciešu auto nepērk. Bet pārējie ražotāji taču tik un tā ražos to ko ražoja.

Bet tajās lielajās pilsētās arī tūristiem nav ko darīt. Tie kvadrātainie kluči visur ir vienādi. Vai tā ir Berlīne, vai Rīga. Priekš tūrisma daudz interesantāk ir apceļot mazas pilsētiņas. Bet tās liek mierā. Tā ka rauciet ar saviem smirdošajiem dīzeļiem tur. Bet dīzeli var nopirkt arī Itālijā, Francijā vai Beļģijā.

HE 21.decembris 2018 15:40
12 1 Atbildēt

Aizliegumi dīzeļiem braukt Vācijas pilsētās ir tikai konkrētos posmos, pamatā pilsētas centros.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti