UAZ furgoniņu ražos vēl trīs gadus 10

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 28.decembris 2018 11:42

UAZ furgoniņu, ko Krievijā pazīst ar iesauku “Buhanka” (klaipiņš), ražos vēl trīs gadus, tādejādi askētiskais apvidus transportlīdzeklis būs noturējies uz konveijera vairāk nekā pusgadsimtu.

Krievu mediji vēsta, ka Rosstandart datu bāzē iekļauts dokuments, kas UAZ 3303, 3741 un 3909 modeļu saimes oficiālo dzīves ciklu pagarina līdz 2021.gada 29.decembrim, tādejādi autobūves ilgdzīvotājs gandrīz nemainīgā izskatā būs palicis uz konveijera 56 gadus – no 1965.gada.

Pēdējam dzīves ciklam Buhanka konstrukcija tiks nedaudz uzlabota – bāzes komplektācijā iekļaus ERA-GLONASS bloku (Eiropas e-call analogs), ABS un šķērsstabilizatoru priekšējai piekarei, kas agrāk bija pieejams tikai pasažieru versijām, savukārt modelim 390995 (furgons) tiks piedāvātas jaunas ekstras – jumta bagāžnieks un kāpnes furgona aizmugures daļā.

Tehniskā ziņā izmaiņu nebūs – motortelpā joprojām ZMZ 2,7 litru 112 Zs agregāts, kas darbojas kombinācijā ar piecpakāpju mehānisko pārnesumkārbu un pieslēdzamo pilnpiedziņu.

Pašlaik Krievijā Buhanka kravas-pasažieru versiju var nopirkt par 617 571 (7800 eiro) rubļiem, pasažieru – par 629 791 rubļiem (8000 eiro).

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Aivars 29.decembris 2018 0:33
6 4 Atbildēt

Labāks par ārzemju kastēm,kas nekur neder pa mūsu ceļiem.

jonix 30.decembris 2018 10:22
1 2 Atbildēt

novelu tev katru dienu braukt ar uaziku,

imzz 31.decembris 2018 19:26
1 0 Atbildēt

Krievija , starp citu, arī ir "ārzemes" , PSRS jau diezgan ilgi nepastāv.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti