Jauni motori, hibrīds un 8-pakāpju automāts - Ford modernizējis Mondeo (+ VIDEO) 2

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 18.janvāris 2019 15:11

Briselē notikusi Ford Mondeo modernizētā modeļa pirmizrāde. Galvenās pārmaiņas: hibrīddzinējs, astoņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba un modernizēti dīzeļdzinēji.

Modernizācijas procesā Ford vidējās klases modelis ticis pie jauniem lukturiem, ko savieno hromēta līste, kā arī bamperiem, ko papildina miglas lukturu sekcijas. Aprīkojuma versijas citu no citas varēs atšķirt pēc radiatora restes: Titanium versija būs zīmīga ar hromētām, horizontāli novietotām līstēm, ST-Line iegūs melnu resti, bet sudrabotie “ķeksīši”, kas atgādina burtu “V”, būs dārgākās versijas Vignale atšķirības pazīme.

Salons uzlabots ar jauniem apdares materiāliem un dekoriem, bet versijas ar automātisko kārbu ierastās pārslēgsviras vietā ieguvušas grozāmu režīmu izvēles selektoru.

Sešu pakāpju automātiskās pārnesumkārbas vietā 150 un 190 Zs jaudīgās dīzeļversijas saņēmušas jaunu astoņu pakāpju kārbu, kas adaptējas vadītāja braukšanas stilam, “saprot”, kad mašīna brauc kalnā, virzās lejup vai sportiskā manierē “gludina” līkumus.

Minētās versijas varēs komplektēt arī ar pilnpiedziņu, taču – tikai kombinācijā ar sešu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

Motoru piedāvājumā vēl viens dīzeļdzinējs ar 120 Zs, kā arī 165 Zs jaudīgs EcoBoost benzīna agregāts ar 1,6 litru tilpumu.

Mondeo saimi papildinās universāla hibrīdmodifikācija ar 187 Zs divlitru benzīna motoru, elektromotoru un 1,4 kilovatstundu akumulatoru. Šī versija patērēs 4,4 litrus uz 100 km, kas apvienojumā ar apjomīgo 403/1508 litru kravas telpu solās kļūt par vienu no izdevīgākajiem hibrīdmodeļiem Eiropas tirgū, ja runa ir par degvielas patēriņu un ietilpību.  

Modernizētā Mondeo aprīkojumā var būt adaptīvā kruīzkontrole ar automātisko Stop&Go funkciju, ceļazīmju atpazinējs, SYNC3 multimediju komplekss ar astoņu collu ekrānu.

Eiropas tirgū modernizētais modelis nonāks martā. Ražotājs prognozē, ka 50 procenti no visiem pārdotajiem auto būs hibrīdi.  

 
Visi komentāri
 
CHEVYBOY 19.janvāris 2019 8:51
1 1 Atbildēt

Vai man vienīgajam "Atjaunotā" modeļa priekšējais panelis atgādina opel astra-H paneli 2009. gadā?

Tas laikam tas jaunais trends- #10yearschallenge

Laaciz 21.janvāris 2019 13:40
0 0 Atbildēt

Sedans gan ellīgi smuks

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti