Peugeot uz Ženēvu ved jaunu 508 saimes hibrīda konceptu (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.februāris 2019 13:18

Francijas autobūves kompānija Peugeot uz Ženēvas autoizstādi ved jaunu hibrīda konceptu - Peugeot Sport Engineered, kas izveidots uz 508 modeļu saimes bāzes.

508 Peugeot Sport Engineered hibrīdiekārtā iekļauts 1,6 litru PureTech benzīna turbomotors, kas attīsta 200 Zs, 112 Zs jaudīgs elektromotors pie priekšējās ass un 203 Zs jaudīgs elektromotors, kas nostiprināts uz pakaļējās ass. No vietas līdz 100 km/h hibrīds paātrinās 4,3 sekundēs, no 80 līdz 120 km/h – 2,5, bet no 80 līdz 180 km/h – 9,3 sekundēs. Maksimālais ātrums – 250 km/h. Ražotājs norādījis, ka sporta režīmā automašīna līdz ātrumam 190 km/h izmanto visu trīs motoru jaudu, bet elektriskā režīmā, tikai ar elektromotoru un 11,8 kWh akumulatorā saglabātajiem enerģijas krājumiem iespējams nobraukt līdz pat 50 km.

No parastā 508 saimes liftbeka 508 Peugeot Sport Engineered atšķiras ar zemāku piekari (par 24 mm priekšā un 12 mm aizmugurē), pārstrādātu stūres iekārtu, spēcīgākām bremzēm un Michelin Pilot Sport 4S 245/35 R20 izmēra riepām.

Automašīnai ir savādāks aerodinamiskā aprīkojuma komplekts ar jaunu difuzoru, sānu uzlikām, smalki nostrādātiem aktīvajiem elementiem, kas novirza gaisa plūsmu uz radiatoru.

Jaudīgā hibrīda salons ir gandrīz tāds pats kā sērijveida 508 – i-Cockpit priekšējais panelis ar mērinstrumentiem vadītājam ērtā augstumā, asimetriska stūre, kas konceptam izdarināta ar alkantaru un oglekļa šķiedras dekoriem, jauni sporta sēdekļi ar ādas un alkantara apdari.

Par koncepta tālāko likteni vēl nekas nav zināms, lai gan Peugeot attīstības tendences liecina par to, ka kompānija izstrādā arvien jaunus hibrīda un elektriskos modeļus, tādēļ, visticamāk, koncepta pārtapšana par sērijveida modeli ir tikai laika jautājums.   

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 22.februāris 2019 11:52
0 0 Atbildēt

Hmm. Pēc savas pieredzes ar iepriekšējo 508, visvairāk smīkņāju par iespējamo hibrīda Peugeot - kam jānozīmē, ka reizēm tas strādās, bet reizēm - nē Un ka dīlera cilvēki atzīs, Peugeot tā esot Oj, nēē. Mana pārliecība, hibrīdu spečuki ir japāņi un tikai.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti