Honda parāda jauna elektromobiļa prototipu; sērijā jau šogad (+ FOTO) 8

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 28.februāris 2019 6:20

Japānas autobūves kompānija Honda atklājusi elektriskās piedziņas modeļa E Prototype konceptu, kas jau līdz gada beigām pārtaps par sērijveida modeli.

E Prototype, kas plašākai publikai tiks parādīts martā gaidāmajā Ženēvas autoizstādē, veidots 2017.gadā nodemonstrētā koncepta Urban EV stilistikā, aprīkots ar video kamerām spoguļu vietā, virsbūves statņos paslēptiem durvju rokturiem un uzlādes pieslēgligzdu, kas iebūvēta motora pārsegā. Prototipam ir apaļi lukturi un īsas virsbūves pārkares, bet radiatora reste aizvietota ar displeju, kas var parādīt dažādu informāciju, ziņojumus vai norādes.  

E Prototype salonā ir trīs ekrāni. Pirmais atrodas aiz stūres un ataino svarīgāko tehnisko informāciju, bet divi pārējie, kas novietoti blakus un aizņem gandrīz visu priekšējā paneļa garumu, paredzēti multimediju, klimatkontroles u.c. funkciju pārvaldei.

Koncepts un tam sekojošais sērijveida modelis iekļaujas Honda Electric Vision globālajā plānā, kas paredz, ka līdz 2025.gadam 2/3 visu pārdoto Honda automobiļu Eiropā būs videi draudzīgi modeļi: elektromobiļi, hibrīdi un automašīnas ar ūdeņraža degvielas šūnu tehnoloģiju.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Edgars 28.februāris 2019 16:11
5 1 Atbildēt

Man šis liekas viens no glītākajiem mazauto, kādi redzēti

Pensionārs 040747 28.februāris 2019 12:20
4 1 Atbildēt

Man gan šis liekas tīri feins. Nav kā tipisks meinstrīm vag. Interesants.

as 28.februāris 2019 11:29
2 2 Atbildēt

Jau biju sacerējies, ka auto ražotāji ir sapratuši, ka nevar ražot kropļus un jāražo esošās auto virzbūves versijas, tikai nomainot piedziņas veidu. Honda laikam to joprojām nesaprot - kas to kropli pirks? Kāpēc nevarēja izmantot esošos Honda smukos modeļus un dīzeli aizstāt ar elektro?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti