iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: ar savu piknika soliņu - "Rolls-Royce Cullinan" (+ FOTO) 5

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 5.marts 2019 18:14

Pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē skatāms "Rolls-Royce" 2018.gada jaunums - apvidus auto "Cullinan", ko turīgi ļaudis var izmantot izbraucieniem zaļumos, pateicoties bagāžniekā iebūvētajam piknika galdiņam un soliņiem.

Cullinan saglabājis Rolls-Royce limuzīniem raksturīgo izskatu ar masīvo virsbūvi un radiatora resti. Līdzīgs ir arī tehniskais pildījums – 6,75 litru 12 cilindru motors, kas attīsta 571 Zs (900 Nm) un strādā kombinācijā ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

iAuto.lv redaktors kopā ar Rolls-Royce kompānijas vadītāju Torstenu Milleru - Etvēsu Foto: iAuto.lv

Cullinan pamatā ir alumīnija platforma, kas atgādina jaunākā Phantom izmantoto tehnisko risinājumu. Apvidus auto ir pretēji priekšējām veramas aizmugures durvis, un, protams, augstāks nekā limuzīniem klīrenss. Vēl viena Rolls-Royce apvidus auto īpatnība ir bagāžniekā iebūvētais galdiņš un krēsli, ko var izgriezt uz ārpusi un izmantot atpūtai vai maltītes iebaudīšanai.

5,34 m garā un 2,14 m platā automašīna apgādāta ar inovatīvu pilnpiedziņas sistēmu, piestūrējošiem aizmugures riteņiem un pneimatisko piekari, kas, iedarbinot motoru, paceļ virsbūvi par 40 mm. Automobilis apveltīts ar 330 mm garenbāzi un 600 litru bagāžnieku. Zināms, ka 2660 kg smagais Cullinan var sasniegt 250 km/h, bet vidējais degvielas patēriņš ir 15 litri uz 100 km.

Foto: iAuto.lv

Pilnpiedziņas Rolls-Royce apvidus režīmu aktivizē ar pogu Everywhere, ļaujot elektronikai izvēlēties piemērotāko algoritmu braucienam pa grants ceļiem, dubļiem, sniegu, smiltīm, īpaši sliktu vai slidenu ceļu. Ražotājs norādījis, ka Cullinan var pārvarēt līdz pat 540 mm dziļus ūdens šķēršļus.

Rolls-Royce Cullinan cena ir aptuveni 350 000 eiro.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
Skatos 5.marts 2019 18:57
2 2 Atbildēt

ka krievu limuzīns tāds pats, tik nav piknika krēslu

LMT 6.marts 2019 2:24
0 0 Atbildēt

Nav labāk cienījamu fotoaparātu nopirkt, baigās miglu bildes!

iAuto 6.marts 2019 9:37
0 0 Atbildēt

Salonu ir grūti nobildēt bez papildus apgaismojuma, no ārpuses jau OK. Lai nodrošinātu to ka bildē un foto jau iAuto izmantoju viedierīci Samsung Note S9. iAuto lasītāji var pašus jaunumus redzēt uzreiz dažas stundas pēc to atklāšanas.

Izstāde durvis vēra vaļā tikai 5.martā. Apmeklētāji vārēs to apmeklēt no 7.marta.

LMT 6.marts 2019 14:17
0 0 Atbildēt

Ta jau nav vērts man iet, paldies Jums!

ABECEDE95 6.marts 2019 9:39
2 0 Atbildēt

It neviena fotokartīte nav, kur auto būtu redzams no sāniem pilnībā. ((

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti