iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: Ferdinanda Pīha dēls uzbūvē elektromobili, kas uzlādējas 4,4 minūtēs (+ FOTO) 5

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 7.marts 2019 8:21

Kompānija Piëch Automotive AG, ko dibinājis Antons Pīhs, bijušā Volkswagen koncerna vadītāja Ferdinanda Pīha dēls, atklājusi sava pirmā modeļa Mark Zero izskatu un tehniskos datus. Pārsteidzoši, taču uzlādēt šī elektromobiļa akumulatoru līdz 80% varēs vien nieka 4,40 minūtēs.

Sportiskā kupeja Piëch Mark Zero ir nedaudz zemāka, īsāka un platāka par Porsche 911, kas jāuskata par projekta ideoloģisko iedvesmotāju. Mark Zero platformu izstrādājusi 200 līdzstrādnieku komanda, kas sagatavojusi universālu arhitektūru. Šo platformu varēs izmantot ne tikai dažādu automobiļu tipu ražošanai un dažādu spēka agregātu uzstādīšanai, bet arī elektronisko komponenšu programmnodrošinājuma atjaunināšanai, mehānisko un elektrisko mezglu, kā arī akumulatora nomaiņai.

Piëch Mark Zero Foto: iAuto.lv

Mark Zero ir tīrasiņu elektromobilis ar vienu 150 kW elektromotoru uz priekšējās ass un diviem pie pakaļējās. Akumulatora šūniņas izstrādājusi Ķīnas kompānija Desten, bet super ātro uzlādi var nodrošināt tikai termināļi, ko piegādā cits vāciešu partneris - Qingdao TGOOD Electric Co.

Piëch Mark Zero Foto: iAuto.lv

Mark Zero divvietīgajam modelim sekos četrvietīga modifikācija un sportisks krosovers. Netiek izslēgti arī citi varianti, piemēram, pikaps un kabriolets.

Savukārt Ferdinada Pīha vārds medijos pēdējā laikā izskan pasaules visdārgākā jaunā automobiļa Bugatti La Voiture Noire sakarā - runā, ka tieši Pīhs vecākais kļuvis par 16 miljonus eiro vērtās automašīnas īpašnieku.

Bugatti La Voiture Noire Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
viencexperc 7.marts 2019 9:23
1 0 Atbildēt

porshe+ aston martin= priekša

Aizmugure gan nedaudz dīvaina. Bet man patīk.

Laikam tapēc dēls arī netika strādāt pie tēva, jo pēdējais neļāva būvēt nekvadrātiskus auto.

iAuto 7.marts 2019 9:52
2 0 Atbildēt

Pats nesen uzzināju (tomēr nav oficiālā informācija) - Porsche ģimenei esot aizliegts strādāt Porsche uzņēmumā! Ja kādam ir info, lūdzu ielikt te

Walacc 8.marts 2019 10:13
0 0 Atbildēt

nevar būt gluži taisnība, jo tur gan bija liels strīds starp Porsche piederīgajiem (Piech) un VW koncerna vadību, tipa Piech ģiemene gribēja pārņemt visu VW, bet rezultāts bija pretējs - beigās VW pārņēma Porsche kontrolpaketi vai kaut kā tā. Tikai ja pareiz sarpotu Porsche ģimenes pēcnācēju peripetijas, tad gan vieniem gan otriem ir diezgan tuvas saknes ar Poršes ģimeni. Vieni tehniski pat ir tiešie pēcnācēji, kamēr otri laikam bija vainu radu radi, vai arī ieprecoties ģimenē. Tad kad tas "klusais kašķis" gāja vaļā ( IMO pirms drusku vairāk par 3 gadiem) uzpeldēju drusku vairāk info par to ģimeni. Tā kā ta vai citādi ar Porsche ģimeni (plašākajā tās nozīmē) saistās gan VW vadīšana gan arī Porsche vadīšana. Teorētiski tikai dīzeļgeita varētu uzlikt (ja bija iesaistīti) aizliegumu kādam no ģimenes ieņemt amatus uzņēmumā, vai arī gluž pretēji - varbūt paši to nedara - ģimenes reputācijas dēļ.

jaaanis 7.marts 2019 12:38
1 0 Atbildēt

Man arī patī kā izskatās no priekšas un no sāniem, bet aizmugure gan neizdevusies - galīgi garām.

iAuto 8.marts 2019 10:01
0 0 Atbildēt

Šo stendu es ieliktu savā Top3!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti