iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: izstādes lielākā vilšanās - modernizētais Mercedes GLC (+ FOTO) 6

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 9.marts 2019 7:49

Ženēvas šī gada autoizstādes lielākā vilšanās iAuto.lv redaktora Māra Ozoliņa skatījumā bija modernizētais Mercedes-Benz GLC krosovers. Kāpēc? - lasām zemāk:

M.Ozoliņš uzskata, ka veidojot modernizēto GLC klasi, Mercedes dizaineri ir "iešāvuši sev kājā." Jā, GLC ir un visticamāk paliks pirktākais Mercedes apvidus auto modelis (aktuālais modelis Vācijā - no 40 000 eiro, Latvija jau nokomplektēts ap 46 000 eiro) un tehniski tas būs visaugstākajā līmenī. Taču dizaineri ir pārcentušies pie tā, lai būtu savādāk strādājot pie aizmugures optikas un, iAuto redaktora skatījumā izveidojuši kaut ko tik nepievilcīgu, ka daļa klientu no šī modeļa varētu novērsties.

Aizmugurējā optika Mercedes jaunākajiem modeļiem piešķīra īpašu atšķirīgu identitāti, lūk kā bija:

GLC krosovers pirms modernizācijas Foto: iAuto.lv

Jaunā "face lift" GLC modeļa optika:

Foto: iAuto.lv

Savukārt, par jauno multimediju sistēmu, ko vada ar balss komandām, var teikt tikai labāko. 

Foto: iAuto.lv

Modernizācijas gaitā Mercedes-Benz GLC krosovers ticis pie jauniem motoriem un progresīvām drošības sistēmām.

Vizuālās pārmaiņas saistās ar savādāku radiatora resti, papildu hroma elementiem, diožu lukturiem jau bāzes aprīkojumā, sporta izplūdes sistēmu un jauniem bamperiem, savukārt salonā redzamākās pārmaiņas ir jauni dekori un multifunkciju stūre ar skārienjutīgām virsmām iestatījumu pārvaldīšanai. Tagad GLC tiek komplektēts ar ciparu mērinstrumentiem (12,5 collu ekrāns)un MBUX multimediju iekārtu (7 vai 10,25 collu ekrāns), kas pirmoreiz debitēja jaunajā A-klases modelī. Šī iekārta apveltīta ar mākslīgā intelekta iespēju, kas ar laiku var iemācīties izpildīt pat visai sarežģītas komandas. Multimedijus var vadīt arī ar balsi vai žestiem, tiesa, pēdējā funkcija drošības nolūkos pieejama tikai tad, kad automašīna nekustas – lai nenovērstu vadītāja uzmanību. Par piemaksu ražotājs piedāvā Energizing komforta vadību, kas apvieno dažādu iespēju kombinēšanu, savienojot gaismu un mūzikas, klimata un sēdekļu masāžas vai ventilēšanas funkcijas.

Foto: iAuto.lv

GLC navigācijas sistēma papildināta ar Augmented Video funkciju, kas ar video kameru palīdzību fiksē un parāda uz displeja māju numurus, ielu nosaukumus un ceļa norādes. Vadītājam palīdzēs arī aktīvā kruīzkontrole, automātiskā avārijas bremzēšanas sistēma, joslas uzturētājs, kas prot pārkārtoties un palaist garām palīdzības dienesta tehniku, ja rodas tāda nepieciešamība, aklās zonas uzraugs, gājēju atpazīšanas sistēma, parkošanās palīgs, piekabes asistents utt.

Modernizētais krosovers pirmoreiz tiek komplektēts ar Dynamic Body Control piekari – smalku tehnoloģiju, kur katra riteņa amortizators tiks pastāvīgi noregulēts, vadoties no datiem, ko elektronika iegūst par motora, pārnesumkārbas, mašīnas ātruma, braukšanas apstākļiem un stūres iekārtas darbību.

GLC motoru klāstu veido divi benzīna turbo dzinēji ar 2,0 litru tilpumu un 197 un 258 Zs jaudu. Abi agregāti komplektēti ar 48 voltu elektrosistēmu un starterģeneratoru, kas dod papildu 150 Nm griezes momentu. Klienti varēs izvēlēties arī kādu no dīzeļa dzinējiem ar 163, 195 vai 245 Zs jaudu.

Foto: iAuto.lv

GLC krosovers pirms modernizācijas Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Interesants jaunums ir apsildāma Mercedes zīme. Tas ir ļoti svarīgi, jo tur atrodas drošības sensori un slapjdraņķī tie var nestrādāt, ja tur uzkrājas sniegs.

 
Visi komentāri
 
Gaumes lieta 9.marts 2019 10:56
3 2 Atbildēt

Man patīk, neko sliktu vai negaumīgu nesaskatu.

Jānis 9.marts 2019 14:20
2 0 Atbildēt

Pakaļējie lukturi garām, tomēr vajadzēja ievērot tradīcijas. No iazmugures var padomāt, ka Pežo vai Reno.

andža 9.marts 2019 22:13
1 0 Atbildēt

paskatieties uz jaunajiem japāņiem, tie ir nepievilcīgi.

Conqueror 10.marts 2019 7:46
1 0 Atbildēt

nu ja nepirks ar jaunajiem lukturiem , tad ātri atgriezīsies pie vecajiem

Astro 10.marts 2019 22:14
0 0 Atbildēt

Gaumes jautājums, man ar tīri labi parīk. Tiesa, vairāk tie piestāvētu kādam japānim.

Janeks90 11.marts 2019 0:27
1 0 Atbildēt

Cilvēki pieradīs un būs ok

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti