Tesla elektromobili pratīs apbraukt bedres (+ VIDEO) 4

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 14.aprīlis 2019 12:57

Tesla sola tuvākajā laikā uzlabot autonomās braukšanas tehnoloģiju un iemācīt saviem automobiļiem apbraukt bedres.

Tesla plāno uzlabot savu bezpilota sistēmu. Pēc tam amerikāņu kompānijas elektriskie automobiļi pratīs apbraukt arī bedres uz ceļa, par to savā Twitter kontā paziņojis Tesla vadītājs Īlons Masks, precīzus jaunieveduma ieviešanas termiņus gan neminot.

Tesla automobiļu ekspluatācijas rokasgrāmatā uzsver, ka Autopilot sistēma ir tikai papildu funkcija. Vadītājam vienmēr jāuztur rokas uz stūres, jākontrolē situācija un jābūt gatavam jebkurā brīdī pārņemt vadību.

Tesla pastāvīgi uzlabo savu automobiļu elektroniskās sistēmas. Nesen elektroniskajiem palīgiem pievienojās “suņu režīms”, kas paredzēts, lai karstā laikā pasargātu savus četrkājainos draugus no pārkaršanas pasažieru salonā. Aktivizējot šo režīmu, durvis un logus ir aizvērti, bet audio sistēma un klimata kontrole turpina darboties. Turklāt displejā tiek ievadīts paziņojums: „Ar mani viss kārtībā, mans saimnieks drīz atgriezīsies.”

Vēl viens jaunievedums ir drošības režīms Sentry, kas atskaņos skaļu un mežonīgu klasisko mūziku gadījumā, ja elektromobili kāds mēģinās nozagt.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Hmm 14.aprīlis 2019 16:25
5 1 Atbildēt

Izstrādājot šādu sistēmu diezin vai domāja par LV ceļiem - tādu sietu nekāda Tesla neapbrauks, bet par atsevišķām bedrēm - nu kāpēc gan ne?

msh 14.aprīlis 2019 15:09
3 2 Atbildēt

Nu to es gribēšu redzēt kā tas autopilots apbrauks ielāpu deķa dziļākās bedres, to es tiešām gribēšu redzēt...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 12

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti