Izmeklēšana pret "Daimler" - aizdomas par jaunu kaitīgo izmešu manipulēšanas programmatūras veidu 1

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 15.aprīlis 2019 14:31

Vācijas autobūves koncerns "Daimler" svētdien apstiprinājis, ka pret to varētu tikt sākta regulatoru izmeklēšana pēc tam, kad medijos izskanēja informācija, ka Vācijas varasiestādes atklājušas līdz šim nezināmu kaitīgo izmešu manipulēšanas programmatūras veidu, ko autoražotājs uzstādījis atsevišķos automobiļos.

Laikraksts "Bild am Sonntag" vēsta, ka Vācijas Federālā motorizēto transportlīdzekļu aģentūra KBA sākusi oficiālu uzklausīšanas procedūru, un šo informāciju "Daimler" apstiprinājis.

"Mēs pilnībā sadarbojamies ar KBA un izvērtējam faktus," norāda uzņēmums.

"Bild am Sonntag" raksta, ka ietekmēti aptuveni 60 000 "Mercedes-Benz GLK 220 CDI" modeļu, kas ražoti no 2012.gada līdz 2015.gadam.

Šajos automobiļos uzstādītā programmatūra testu apstākļos samazina slāpekļa oksīda izmešu apjomu, taču ceļa apstākļos ietekmēto automašīnu radītais šo kaitīgo izmešu apjoms pārsniedz regulatoru noteiktos ierobežojumus.

KBA jau pērn izdeva rīkojumu kaitīgo izmešu manipulēšanas programmatūras dēļ "Daimler" pasaulē atsaukt 700 000 automobiļu.

 
Visi komentāri
 
msh 15.aprīlis 2019 17:09
0 0 Atbildēt

VAG bija, opelis bija, lai arī neoficiāli, MB tagad ņem pie dziesmas - kad būs BMW un kad būs citu valstu ražotāji?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā autobuss ar pasažieriem iegāžas upē; ir bojāgājušie (+ VIDEO) 7

Sanktpēterburgā nezināmu iemeslu dēļ pasažieru autobuss nobraucis no ceļa un iegāzies Moikas upē. Lasīt vairāk

 

Lietuvas muitnieki novērš divu "Tesla Cybertruck" izvešanu uz Baltkrieviju 9

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 21

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti