''Daimler'' neziņā, kā Kims Čenuns ticis pie tā limuzīniem 7

 

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

Nozare.lv | 27.aprīlis 2019 15:22

Vācijas autobūves koncerns "Daimler", kas ražo Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna izmantotos bruņotos limuzīnus, paziņojis, ka tam nav nekādu ideju, kā viņš tos dabūjis, un kompānijai nav darījumu ar Ziemeļkoreju.

Kims ir raisījis izbrīnu, izmantojot "Daimler" limuzīnus vairākos augstākā līmeņa samitos, tostarp šonedēļ Krievijas Tālo Austrumu pilsētā Vladivostokā, kur viņam bija tikšanās ar Vladimiru Putinu, kā arī abās tikšanās reizēs ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

ANO noteiktās sankcijas Ziemeļkorejai par tās kodolprogrammu ietver aizliegumu tai pārdot luksusa preces, ieskaitot limuzīnus.

Neskatoties uz to, Kimu Vladivostokā gaidīja divi limuzīni "Mercedes Maybach S600 Pullman Guard" un "Mercedes Maybach S62". Domājams, ka "Mercedes Maybach S600 Pullman Guard" viņš izmantoja arī abos samitos ar Trampu pagājušā gada jūnijā Singapūrā un Hanojā februārī.

"Mums absolūti nav nekādu ideju, kā šie transportlīdzekļi tika piegādāti Ziemeļkorejai," pavēstīja "Daimler" preses pārstāve Silke Mokerta. ""Daimler" korekts produktu eksports atbilstoši likumam ir atbildīgas uzņēmējdarbības fundamentāls princips."

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 27.aprīlis 2019 15:36
4 2 Atbildēt

Tāda primitīva taisnošanās.

Varētu domāt, ka tos limuzīnus pērk miljonos.

Bet ja mēs runājam par to tikšanos, tad tā bija riktīga klaunāde.

Pirmkārt, Vladivostokā tās ielas, pa kurām vajadzēja braukt Kimam, tika rūpīgi remontētas.

Otrkārt, vajadzēja papētīt Kima reakciju. Kā šis sveicinājās ar punduri, utt.

Viņa uzvedībā un skatienos bija redzama liela vilšanās pēc redzētā Singapūrā, Dienvidkorejā, un citur. Arī ar tautu meitu dāvāto maizes klaipa kukuli viņš neuzcienājās.

Tas bija īsts kumēdiņš.

Beigās punduris teica, ka abām šīm attīstītajām valstīm vajadzētu sadarboties.

Tā ir. Agrāk bija G8, tagad - sadarbojas ar Ziemeļkoreju.

atrabotka 28.aprīlis 2019 1:45
3 1 Atbildēt

Kāda taisnošanās? Ķīna vai Krievija nopērk vairākus šādus auto un pāris "pārdod" Ziemeļkoreijai. Un tālāk jau viens pīpis kur, ko un kā kāds dabūjis. Kāds ražotājam ar to sakars? Ne jau viņi pa tiešo kādam kaut ko piegādāja un pārdeva.

JanJan 29.aprīlis 2019 8:50
1 0 Atbildēt

Mūsdienās jau tas ir vienkāršāks par vienkāršu. Firma Krievijā vai Ķīnā nopērk it kā savām vajadzībām, bet pēc tam ziemeļkorejas firma otreizējā tirgū nopērk "mazlietotu" auto no Krievijas/Ķīnas firmas.

Sankcijas var apiet, ja ir kaut viena valsts, kas ir gatava tirgoties ar ziemeļkoreju un pret kuru pašu nav vērstas sankcijas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti