Lūk, kāda būs jaunā Ņiva – AvtoVAZ iesniedz patentu (+ FOTO) 16

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 7.maijs 2019 5:40

AvtoVAZ iesniedzis Federālā rūpnieciskā īpašuma institūtam patentu attēlus, kuros redzams jaunais apvidus auto, kas nomainīs Lada 4x4 (Ņiva).

Vizuāli jaunais AvtoVAZ modelis atgādina konceptauto Lada 4x4 Vision, kas tika nodemonstrēts 2018.gada Maskavas autoizstādes laikā. Ražotājs neatklāja precīzus datus par koncepta modeli, vien norādīja, ka tā pamatā ir īpaša 4,2 m gara šasija. Piedevām apvidus auto apveltīts ar augstu klīrensu, īsām pārkarēm, izciliem pārgājības rādītājiem un bezceļa transmisiju ar “plašu augsta un zema koeficienta arsenālu”.

2018. gada maijā AvtoVAZ bijušais prezidents Nikolā Mors atklāja, ka nākamās paaudzes Lada 4x4 SUV parādīsies 2021. – 2022. gadā. Tajā pašā laikā vēl nav zināms, kādu platformu tas izmantos. Agrāk tika ziņots, ka automašīnas pamatā varētu būt Renault-Nissan alianses vidējo izmēru modeļiem paredzētā  platforma CMFB-LS. Mors arī atzīmēja, ka Lada 4x4 pēctecis būs dārgāks par tā priekšgājēju, taču tas maksās mazāk nekā, piemēram, Renault Duster.

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 7.maijs 2019 9:53
8 2 Atbildēt

Skatos, ka daudzi komentētāji nesaprot. Tas NAV KRIEVU ražojums. Pareizi rakstat - ka krievi nekad nav neko prātīgu uzražojuši.

Bet LADA pieder Renault-Nissan aliansei. Tā ka šis modelis ir franču-japāņu, nevis krievu. Un runājot par dizainu, tajā ir saglabājušies caurumi aizmugurē, starp aizmugurējo stiklu un aizmugures logu, kā vecajai ņivai, Šajās bildēs nav redzams, bet ja tā ir kopija tam, ko Reno-nissan ( Lada) demonstrēja kā konceptu, tad tam ir jābūt trapecveida atpakaļskata spogulim, kā pirmajai ņivai.

Tā ka - Reno dizaineri labi pacentušies lai saglabātu kaut ko no vecās ņivas, ar ko ir izaugušas vairākas krievu paaudzes.

Es nevaru teikt, ka tas ir ķēms, vai miskaste.

Tas ir lēts renis, lēta dacia krievu stilā. Tikai veco ņivu pirka jo tā bija lēta, bet ja šī būs dārgāka, tad 90 procentos krievijas teritoriju tādu nevarēs atļauties.

Guga 7.maijs 2019 9:04
6 3 Atbildēt

Miskaste ir un paliek miskaste.

Zemesgramata 7.maijs 2019 11:51
6 0 Atbildēt

Bet salikts būs Krievijā. Ar attiecīgajām sekām.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti