Lūk, kāda būs jaunā Ņiva – AvtoVAZ iesniedz patentu (+ FOTO) 16

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 7.maijs 2019 5:40

AvtoVAZ iesniedzis Federālā rūpnieciskā īpašuma institūtam patentu attēlus, kuros redzams jaunais apvidus auto, kas nomainīs Lada 4x4 (Ņiva).

Vizuāli jaunais AvtoVAZ modelis atgādina konceptauto Lada 4x4 Vision, kas tika nodemonstrēts 2018.gada Maskavas autoizstādes laikā. Ražotājs neatklāja precīzus datus par koncepta modeli, vien norādīja, ka tā pamatā ir īpaša 4,2 m gara šasija. Piedevām apvidus auto apveltīts ar augstu klīrensu, īsām pārkarēm, izciliem pārgājības rādītājiem un bezceļa transmisiju ar “plašu augsta un zema koeficienta arsenālu”.

2018. gada maijā AvtoVAZ bijušais prezidents Nikolā Mors atklāja, ka nākamās paaudzes Lada 4x4 SUV parādīsies 2021. – 2022. gadā. Tajā pašā laikā vēl nav zināms, kādu platformu tas izmantos. Agrāk tika ziņots, ka automašīnas pamatā varētu būt Renault-Nissan alianses vidējo izmēru modeļiem paredzētā  platforma CMFB-LS. Mors arī atzīmēja, ka Lada 4x4 pēctecis būs dārgāks par tā priekšgājēju, taču tas maksās mazāk nekā, piemēram, Renault Duster.

 
Visi komentāri
 
Guga 7.maijs 2019 9:04
6 3 Atbildēt

Miskaste ir un paliek miskaste.

felix65 7.maijs 2019 9:09
3 0 Atbildēt

Ja nav normālas tehnikas, tad cenšas kaut ar traku dizainu ietvaicēt.

dArtanjans 7.maijs 2019 9:25
5 3 Atbildēt

Ķēms kas ķēms. Konservu kārbas un vājprāta krustojums.

viencexperc 7.maijs 2019 9:53
8 2 Atbildēt

Skatos, ka daudzi komentētāji nesaprot. Tas NAV KRIEVU ražojums. Pareizi rakstat - ka krievi nekad nav neko prātīgu uzražojuši.

Bet LADA pieder Renault-Nissan aliansei. Tā ka šis modelis ir franču-japāņu, nevis krievu. Un runājot par dizainu, tajā ir saglabājušies caurumi aizmugurē, starp aizmugurējo stiklu un aizmugures logu, kā vecajai ņivai, Šajās bildēs nav redzams, bet ja tā ir kopija tam, ko Reno-nissan ( Lada) demonstrēja kā konceptu, tad tam ir jābūt trapecveida atpakaļskata spogulim, kā pirmajai ņivai.

Tā ka - Reno dizaineri labi pacentušies lai saglabātu kaut ko no vecās ņivas, ar ko ir izaugušas vairākas krievu paaudzes.

Es nevaru teikt, ka tas ir ķēms, vai miskaste.

Tas ir lēts renis, lēta dacia krievu stilā. Tikai veco ņivu pirka jo tā bija lēta, bet ja šī būs dārgāka, tad 90 procentos krievijas teritoriju tādu nevarēs atļauties.

Zemesgramata 7.maijs 2019 11:51
6 0 Atbildēt

Bet salikts būs Krievijā. Ar attiecīgajām sekām.

kaspars 7.maijs 2019 11:57
4 2 Atbildēt

''Tikai veco ņivu pirka jo tā bija lēta." Nebija lēta! Pirka lai brauktu tur kur pat bobiks netika.

felix65 8.maijs 2019 7:19
2 0 Atbildēt

Nepārspīlē. Ir veikti testi, kuri parādīja, ka bobiks tomēr spēj vairāk.

msh 7.maijs 2019 12:39
3 0 Atbildēt

Kaut kā baigi izskatās pēc nissana joka pēc spēcīga feislifta...

Walacc 7.maijs 2019 15:43
1 0 Atbildēt

Nu ja 'nivu búu ra'zoju'si kaut ar Renault/Nissan mazmotoriem un attiecígi pielaboju'si spéka párvadu lietas lai iztur jédzígáku motoru, tad tai Niva káda tá bija ar nebútu ne vainas. Protams atbilstíba drosíbas standartiem nekáda, bet nu uz cik ta pa p'lavám var nesties.

dArtanjans 7.maijs 2019 16:11
0 0 Atbildēt

Renault izsaka visu (rūgta pieredze).Nissan?50/50, pašam nav bijis,vieni slavē, citi blamē.Jo vairāk sakrusto,jo jautrāk remontēt.

vienexcperc 7.maijs 2019 20:08
0 2 Atbildēt

Es mīlu Putinu un laizu krievu tehnikai olas.

viencexperc 8.maijs 2019 8:37
2 0 Atbildēt

pareizi rakstīt - viencexperc.

Bet ja godīgi, tad man patīk putins. Olas nekam nelaizu, bet ja man piedāvātu balsot par krievijas prezidentu, kā vienīgajam Latvijas pilsonim, es par viņu nobalsotu.

Tāpēc, ka viņš dzen krieviju uz dibenu.

Mums, Latvijas pilsoņiem ir jābūt priecīgiem, ka krievija sprāgst nost, tā kļūst aizvien nabagāka.

Kas būtu, ja atnāktu kāds Navaļnis? Atdotu Krimu, atceltu sankcijas un krievijas ekonomika sāktu augt. Jo potenciāls krievijai ir. Vācijā dzīvo 80 miljoni, krievijā - 145 miljoni. Labi, krievus ar vāciešiem nevar salīdzināt, Bet no tiem 145 miljoniem varētu atlasīt kādus 37 miljonus ne pārāk nodzertus, bet 37 miljoni dzīvo Kanādā. Un teorētiski būtu iespējams Krieviem panākt Kanādu. Vai, vispār, apdzīt.

Bet latviešu draugs - punduris to nepieļaus. Super.

jaaanis 8.maijs 2019 12:32
0 0 Atbildēt

Spriežot pēc komentāriem, jums nekad nav bijuši Ladas, vai ja ir bijušas tad vecas nojātas. Savā laikā man kā darba mašīna bija VAZ21093. Darba vieta bija 24 gab. tādus nopirkusi un divu gadu laikā tikai vienam vazam bija kaut kāds elektrisks gļuks. Es personīgi ar to 1.5 gadu laikā nobraucu 70 t.km bez jebkādiem remontiem. Ja palasa komentārus par citām jaunām mašīnām un to garantijas remontiem tad vecajiem Vaz nebija nekādu problēmu. Protams, ka tajā Vazā iekāpjot jūties kā konservbundžā, apdares materiālu kvalitāte ir vislētākā pieejamā utt., bet līdzīgi ir arī ar citu ražotāju kopaktklases, lētā gala auto. Pirms gada, apdrošinātājs kā servisa maiņas auto iedeva Toyota Yaris, iekāpjot tajā sajūtas tieši tādas pašas kā žigulī.

Jūs tikai nepārprotiet, es nereklamēju vazus un nevienam tos neiesaku pirkt, jo tādā veidā tiek atbalstīta Krievijas ekonomika un to nevajag darīt. Es pats vairs nepērku un citiem neiesaku pirkt jebko kas ražots Krievijā, pat "Greenfield" tēju, jo tā tiek ražota Krievijā.

Conqueror 9.maijs 2019 9:50
0 0 Atbildēt

Izskats tā nekas, labs

Conqueror 9.maijs 2019 9:56
0 0 Atbildēt

Būtu labi ja to ņivu varētu nopirkt kā detaļu kastes, tad pats saliktu kopā un būtu mierīgs prāts. Līdzīgikā mazās angļu firmas piedāvā pašam saskrūvēt kopā auto- kā caterham

Rajons 16.maijs 2019 10:37
0 0 Atbildēt

Kamer brauc ar reno vai nisan ir ok.uzliek lada zīmi fuuuu.???????????? bet tas jau nekas ,ka bmw,ford,kia... ar ražo ar krievijā....neandertālieši????????????

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Xiaomi SU7 salūst jau pēc 39 kilometriem; pilnīgi jauno auto salabot nevar (+ VIDEO) 8

Kāds pilnīgi jauna Xiaomi SU7 īpašnieks savā pirkumā vīlās jau pirmajā dienā, jo no iegādes vietas viņam ar elektrisko SUV izdevās nobraukt vien 39 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Ar jaudīgāko dīzeli - prezentēts modernizētais Land Rover Defender (+ FOTO) 3

Land Rover Defender tas ir pirmais uzlabojums četru gadu laikā. Lasīt vairāk

 

Laukā minūte dārga.Kāpēc kombainiem vajadzīga laba degviela? (+VIDEO) 1

Sākot ar šī gada 1. aprīli fosilajām degvielām atsākta obligātās biopiedevas pievienošana. Neste Latvija pievieno 7% atjaunīgās biodegvielas Neste MY. Degvielas kvalitātes jautājums sevišķi būtisks ir lauksaimniekiem, kas izmanto dārgu lielgabarīta tehniku. Lasīt vairāk

 

Kā jaunajā Škoda Superb Combi jūtas basketbolists? (+VIDEO)

Škoda Superb lielākoties ir dienesta automašīna, taču cik šim uzdevumam gatavs ir jaunais modelis? Tā kā jaunais Škoda Superb Combi ir garš auto, mēs vēlamies noskaidrot, kā tajā jūtas patiesi garš cilvēks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti