No 60 450 - Audi papildina Q5 saimi ar Q5 55 TFSI e quattro Plug-in hibrīdu (+ FOTO) 8

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.maijs 2019 14:56

Vācijas autobūves kompānija pievienojusi krosovera Q5 saimei jaunu modeli - Q5 55 TFSI e quattro, kas maksās 60 450 eiro (Vācijā) un uz 100 km patērēs vidēji 2,1-2,4 litru degvielas.

Jaunais modelis aprīkots ar 2,0 TFSI turbo 252 Zs (370 Nm) motoru un 105 kilovatu elektromotoru (350 Nm),  kas iebūvēts septiņu pakāpju „S” robotizētajā pārnesumkārbā. Sistēmas kopējā jauda: 367 Zs un 550 Nm, kas ir pieejami no 1250 apgriezieniem minūtē. No vietas līdz simtam Q5 55 TFSI e quattro paātrinās 5,3 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 239 km/h. Braucot elektriskā režīmā var sasniegt maksimāli 135 km/h, bet maksimālā distance būs aptuveni 40 km.

Zem automašīnas bagāžnieka iebūvēts 14,1 kilovatstundu litija jonu akumulators, kas sastāv no 104 prizmatiskām šūnām. Lai nodrošinātu optimālu temperatūru, tā dzesēšanas sistēma savienota ar gaisa kondicioniera sistēmu, kā arī elektromotora un jaudas elektronikas zemas temperatūras nodrošināšanas loku. Augstsprieguma komponentu radīto siltuma pārpalikumu izmanto, lai apsildītu pasažieru salonu.

Spēka iekārtas darbību var kontrolēt, izmantojot pārslēgšanas režīmus. Automašīna ik reizi startē EV režīmā, taču vadītājs var izmantot arī Hybrid un Battery Hold iestatījumus. Atšķirīgs ir arī bremzēšanas spēks un atgūstamās enerģijas daudzums, piemēram, Hybrid režīmā elektromotors uzņemas atbildību par kustības palēnināšanu līdz 0,1 g, kas pilnīgi pietiek lielākā tiesā gadījumu. Rekuperācijas režīms var darboties ar palēninājumu līdz 0,2 g, atgūt līdz pat 80 kW, bet straujākas bremzēšanas laikā pieslēdzas disku bremzes.

Q5 55 TFSI e quattro bāzes komplektā būs diožu lukturi, sporta sēdekļi, trīs zonu klimata kontrole, 18 collu riteņi, bet aizmugures sēdeklim regulējas atzveltnes slīpums, turklāt to var pārbīdīt garenvirzienā. Krosovera akumulatoru varēs uzlādēt pie mājas elektrotīkla (6 stundas) vai 400 voltu termināla (2,5 stundas). Pircējam nodrošinās pieeju Audi e-tron Charging Service, kas apvieno 100 000 staciju visā Eiropā, bet uzlādes līmeni varēs kontrolēt arī attālināti ar MyAudi lietojumprogrammu savā viedtālrunī.

Audi Q5 55 TFSI e quattro cena Vācijā būs vismaz 60 450 eiro, bet pārdošana sāksies šā gada trešajā ceturksnī.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Damn 21.maijs 2019 16:30
8 1 Atbildēt

Kad beigsies šī "diršana" par degvielas patēriņu.

Conqueror 21.maijs 2019 22:58
2 0 Atbildēt

pārāk neticami, lai būtu patiesība - 2,1 litrs

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 2

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti