"Fiat Chrysler Automobiles" piedāvā apvienošanos ar "Renault" (papildināts 12:30) 2

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 27.maijs 2019 7:54

Itālijas un ASV autobūves kompānija "Fiat Chrysler Automobiles" (FCA) pirmdien ierosinājusi apvienošanos ar Francijas autoražotāju "Renault", kas abiem uzņēmumiem varētu ietaupīt vairākus miljardus dolāru.

"Fiat Chrysler Automobiles" pirmdien publiskotajā paziņojumā norāda, ka 50% apvienotā uzņēmuma akciju piederēs FCA akcionāriem, bet 50% nonāks "Renault" akcionāru īpašumā.

Apvienotā uzņēmuma akcijas tiktu kotētas Parīzes, Ņujorkas un Milānas fondu biržās, un tas kļūtu par pasaulē trešo lielāko autoražotāju.

"Renault" padome pirmdienas rītā netālu no Parīzes rīko sanāksmi, lai pārrunātu iespējamo apvienošanos ar FCA. Informācijas avots gan skaidro, ka lēmums šajā jautājumā līdz dienas beigām nav gaidāms.

"Lēmuma pieņemšanai būs nepieciešamas vairākas dienas vai pat nedēļas," vēsta informācijas avots.

Pārrunas abu uzņēmumu starpā norisinās jau vairākas pēdējās nedēļas, ņemot vērā nepieciešamību ietaupīt finanšu līdzekļus laikā, kad aizvien pieaug izmaksas, autorūpniecības nozarei pievēršoties elektrisko un autonomās braukšanas automobiļu ražošanai.

"Renault" jau ir iesaistīts aliansē ar Japānas "Nissan" un "Mitsubishi", taču šī partnerība saskārusies ar grūtībām pēc tam, kad novembrī Japānā tika aizturēts iepriekšējais uzņēmumu vadītājs Karloss Gosns.

Tikmēr Francijas valdība, kam pieder 15% "Renault" akciju, jau paudusi atbalstu iespējamam "Renault" un FCA apvienošanās darījumam.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 27.maijs 2019 15:22
5 1 Atbildēt

Jāgaida naidīgi komentāri. Jo krieviem tas nepatiks.

Pašlaik viņu lepnums - LADA pieder frančiem, kurus tēvijas karā uzvarēja vācieši, bet viņi ( krievi) uzvarēja vāciešus. Tātad krievi stiprāki. Bet ja apvienosies, tad formāli Lada piederēs nīstajiem pindosiem ( amerikāņiem), kuri ir gan stiprāki, gan varenāki par krieviem...

p.s.

Varbūt kādam latvietim, lietuvietim, amerikānim, vācietim, ķīnietim tas ko es sarakstīju liksies dīvaini un stulbi, bet krievu rindās tas ir normāls spriedelējums.

msh 27.maijs 2019 18:59
2 0 Atbildēt

Apvienošanās uz šitādiem principiem ir kā mūsu izglītības reforma, kur galvenais ir slēgt skolas, vai novadu reformas, kur galvenais ir likvidēt novadus - jo tak ja samazinās, būs izdevīgāk! Tas nekas ka ilgtermiņā izdevīgums ir tikai šaurai saujiņai ļaužu. Te tas pats - nu kam nah vajadzīgs tāds brīnumzvērs - čursleris - fiats - maksts? Vai tas nozīmēs ka nu varēs nopirkt megani ar čurslera HEMI zem haubes? Jeb vai tomēr tas nozīmēs ka varēs nopirkt chrysler 300 1.8 TCe un Jeep Wrangler 1.5 dCi? Un varbūt būs jauns Chrysler 300 uz megānes platformas, un jauns wrangleris uz twingo platformas? Bet nu ekspertam noteikti patiks; joprojām īstena amerikāņu mašīna, tik beidzot ar ekonomisku 1.5 dīzelīti...

Pietiek jau ka tuvākos gadus redzēsim brīnumus ar opeli, kurš no opeļa pārvērtīsies par zvēru opeli...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti