Toljati ražos lētus elektromobiļus 10

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 1.jūnijs 2019 12:09

2019. gada beigās Zetta uzņēmumu grupa sāks izlaist tāda paša nosaukuma kompaktu pilsētas elektroauto, kas spēs nobraukt bez papildu uzlādes aptuveni 200 kilometrus.

Krievu mediji vēsta, ka uzņēmumu apvienība Zetta 2019.gada decembrī uzsāks kompakta pilsētas auto ražošanu, gadā plānojot izlaist vismaz 10 000 eksemplāru, kurus realizēs ne tikai Krievijā, bet arī ārpus valsts robežām.

Elektriskā siticāra prototips tika prezentēts 2018. gada beigās Starptautiskajā forumā “Nākotnes pilsēta”. Mašīna ir uzbūvēta uz īpašas konstrukcijas platformas, kas vēlāk var kļūt par pamatu citiem gabarītos lielākiem modeļiem.

Izstādē nodemonstrētais Zetta koncepts bija aprīkots ar četriem motorriteņiem, kas enerģiju smeļas no 10 kilovatstundu litija jonu akumulatora un attīsta kopējo jaudu 98 Zs.  Pilnībā uzlādēts akumulators automobilim ļaus nobraukt līdz pat 200 kilometriem.

Sērijveida modelis būs pieejams vairākās versijās - gan ar priekšējo, gan visu riteņu piedziņu. Šobrīd projekts ir izmēģinājuma ražošanas fāzē un gaida sertifikāciju.

Zināms, ka Zetta elektromobilis Krievijā maksās aptuveni 450 000 rubļu (6 100 eiro).

Piebildīsim, ka elektroautomobiļus Krievijā pieņem daudz negribīgāk nekā citur pasaulē. Tā saskaņā ar analītiskās aģentūras Avtostat datiem 2019. gada pirmajā ceturksnī Krievijā tika pārdotas tikai 66 jaunas elektroautomašīnas, turklāt lielāko daļu no tām (38) var ierakstīt Jaguar I-Pace kontā. Nākamā populārākā izvēle ir hečbeks Nissan Leaf  (19 vienības), kam seko Tesla ar krosoveru Model X (6 vienības).

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 1.jūnijs 2019 15:43
10 1 Atbildēt

Ja 10 kw var noturēt 200 km, tad cik 100kw ( teslai) - 2000km?

Un 80 kw baterejas 1600km?

Žēl, ka to nezin citi elektroauto īpašnieki un lādē daudz ātrāk.

Pat sūda egolfs ar 20kw batereju zīmē safantazētus 130 km... Bet te 10kw - 200km.

Nu bet priekš cilvēkiem, kuri tic tām pundura multfilmām, cilvēkiem robota kostīmos un 20 mahiem zemes atmosfērā ar helikoptera manevriem, derēs.

DALJNOBOJS 1.jūnijs 2019 12:21
4 0 Atbildēt

šķibs pat bildē, 200 km no skrējiena ļoti šaubos ja nu vienīgi pa kluso piekabināt fūrei aizmugurē, realitāte tie būs ne vairāk par 80km. Bet ideja kompakts lēts pilsētas elektroautiņš ideja laba, tikai izpildījums.

Kīnā jau vairākus gadus aktīvi ražo veselu virkni tādu ēlektroautiņu pēc dokiem skūteru.

uupis 2.jūnijs 2019 11:03
1 0 Atbildēt

Zinot kāda kvalitāte ir TAZikiem, atsaukums dēļ stüres kardāna metinājuma, tad ir jautājums par elektro auto kvalitāti - baterijas nesprāgs?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti