Krievijā atrasts Land Rover ar 1 000 000 km nobraukumu 37

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 18.jūnijs 2019 5:34

Britu kompānija Land Rover atradusi, iespējams, savas markas izturīgāko automobili Krievijā. Pirms 29 gadiem ražotais Discovery noskrējis vairāk nekā 1 miljonu kilometru.

Izturīgais Discovery, kura odometrs šobrīd noskaitījis jau 1 000 153 kilometrus, pieder Camel Trophy Nacionālās organizācijas komitejas priekšsēdētājam un britu vēsturisko automašīnu kolekcionāram Sergejam Trofimenko. Par konkrētā eksemplāra īpašnieku viņš kļuva 1990.gadā, kad Discovery tika atvests uz Baikālu, lai piedalītos pirmajās Camel Trophy sacensībās PSRS. Pēc reida beigām Trofimenko vienojās ar ražotāju par atvestā automobiļa iegādi un sāka izmantot to kā personīgo transportu.

29 Krievijā pavadītajos gados Discovery ir nācies daudz ceļot ne tikai pa Baikālu, bet arī pa visu plašo Krieviju: automobilis vairākkārt pabijis Kaukāzā, piedalījies pārbraucienos uz Tjumeņu un Salehardu, regulāri piedalījies Camel Trophy nacionālajā atlasē un daudzskaitļīgos Road Show pasākumos.

Arī šodien veterāns ir labā tehniskā stāvoklī un gatavs jauniem izaicinājumiem: visi agregāti darbojas, bet tehnisko apkopi īpašnieks veic pats. Mašīna tiek regulāri uzturēta un uzlabota un šobrīd Trofimenko tai atjauno salonu.

Land Rover šo eksemplāru iekļāvis projektā „Nesatricināmie”, kura ietvaros Land Rover īpašnieki, kuru automobiļu noskrējiens pārsniedz 500 000 km pastāsta par saviem spēkratiem.

 
37 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 18.jūnijs 2019 9:53
10 7 Atbildēt

Nē, nav daudz. Latvijā populāri ir vācu mēsli. Bet ar tiem miljonu nobraukt nav iespējams. ( es te nerunāju par 60-70.to gadu auto) Bet arī tie savus nobraucamos rekordus bija uzlikusi līdz 90tajiem gadiem un tagad stāv vai nu muzejos vai sarūsējuši, vai jau sen pārkausēti.

Road 18.jūnijs 2019 8:13
9 0 Atbildēt

Te atslēgvārds ir Krievija, Baikāls, Tjumeņa - nedomāju, ka tam auto nācies braukt pa gludiem ceļiem

WALA 18.jūnijs 2019 12:15
5 4 Atbildēt

ko tu tur muldi, te bieži takši ar vācu izcelsmes zirgiem nobrauc 600K km pie es teiktu ļoti draņķīgiem ekspluatācijas apstākļiem, kas pie normāla vadīt'ja kas par auto rūpējas nobraukt vismaz 2x tādu attālumu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 6

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti