Mercedes dīzeļauto pārsteidz ekotestos 5

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 12.jūlijs 2019 13:16

Nesen uzsāktā Green NCAP programma publicējusi jaunu reitingu, kas atspoguļo automobiļu ietekmi uz vidi. Vairums rezultātu bija prognozējami, taču ir arī pārsteigumi.

Green NCAP pārbaudes pirmo reizi notika 2019.gada pavasarī – līdzīgi kā EuroNCAP, kas pārbauda jaunos automobiļus triecientestos, šī organizācija pārliecinās par to, cik lielu ietekmi katrs autobūves jaunums atstāj uz apkārtējo vidi. Automobiļi tiek vērtēti pēc desmit ballu skalas, galīgo vērtējumu sniedzot pēc piecu zvaigžņu sistēmas.

Jaunākajos testos piedalījās elektromobilis Nissan Leaf, ar metānu darbināmais Audi A4 Avant g-tron, benzīna Opel Corsa, kā arī divi modeļi ar dīzeļdzinējiem - Renault Scenic un Mercedes-Benz C200 d 4Matic.

Kā jau varēja gaidīt, augstāko atzīmi (10 balles) ieguva Nissan Leaf, taču tikpat daudz punktu saņēma arī Mercedes dīzeļauto. Tas ir pārsteigums pat ekspertiem, ko speciālisti skaidro ar vācu kompānijas veiksmīgi izstrādāto atgāzu attīrīšanas tehnoloģiju.

Nissan Leaf un Mercedes-Benz C200 d 4Matic energoefektivitāti Green NCAP eksperti novērtēja ar 8,5 un 5,3 ballēm, bet kopējā atzīme ir attiecīgi piecas un trīs zvaigznes.  

Audi A4 Avant g-tron nopelnīja 8,7 un 4,7 balles (trīs zvaigznes), Renault Scenic – 8,6 un 5,9 balles (trīs zvaigznes), bet aizejošās paaudzes Opel Corsa – 9,0 un 6,0 balles (četras zvaigznes).

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 12.jūlijs 2019 13:41
7 3 Atbildēt

Man interesē daudz detalizētāks tās sūda, komunistiskās, organizācijas "pētījums".

Ko tieši pēta un kā skaita tās balles. Jo rezultāti aizdomīgi, par ko jebkurš gudrs cilvēks ierēks.

Jo 10 balles nevar iedot pat velosipēdam, jo braucot tas deldē riepas un gumijas mikrodaļiņas, kā arī WD40 ieskalo vidē.

Vai tas kārtējais komunistu psihotriks, kā darīja ar kraštestiem, pagaidīt, lai visas mašīnas dabū vismaz 9, un tad pamainīt parametrus.

Slinkais 13.jūlijs 2019 0:42
3 1 Atbildēt

riepas, smēres, akumulātorus lādē/pērk baterejas priekš velodatora, sensoriem, lukturiem. beigās tas 200D iznāks tīrāks par dažu labu ciskudrilli

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 7

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti