Uz Lada bāzes – Krievijā izgatavo katafalku ar autopilotu 3

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 16.augusts 2019 5:09

Krievijā studenti izgatavojuši katafalku uz Lada Kalina bāzes un aprīkojuši to ar autopilotu.

Kādas Sibīrijas augstskolas studenti uzbūvējuši neparastu konceptu – katafalku ar autopilotu. Jaunieši ir pārliecināti, ka nākotnē viss darbosies ar elektrību, bet auto vadītāju aizvietos autopilots, turklāt arī tik nopietnos pasākumos, kā izvadīšana pēdējā gaitā.

Pagaidām ar autopilota sistēmu apgādātais katafalks var patstāvīgi pārvietoties ar ātrumu 5 km/h, taču konstrukciju plānots uzlabot. Šajā jomā studenti konsultēsies ar Yandex, MADI un Kamaz, kā arī citām kompānijām, kas Krievijā nodarbojas ar bezpilota tehnoloģiju izstrādi.

Zināms, ka katafalka projektam izmantots Lada Kalina universāls, ko AvtoVAZ ražoja no 2004. līdz 2018.gadam. Automašīna apgādāta ar 1,6 litru motoru, kas varēja attīstīt 87, 98 vai 106 Zs jaudu, taču pēc citas versijas, studenti izmantojuši elektrisko piedziņu.

Pirms dažiem gadiem NAMI (НАМИ) institūtā tiešām tika izstrādāts Lada Kalina elektromobilis ar autopilota sistēmu. Tas bija apgādāts ar akumulatoru, kas bez papildu uzlādes ļāva nobraukt 50 km, maksimālais ātrums sasniedza 120 km/h, bet autopilots spēja atpazīt ceļazīmes, atpazīt šķēršļus un vadīt automobili taisnos ceļa posmos ar ātrumu 60 km/h.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
core 16.augusts 2019 17:36
3 1 Atbildēt

Krievijā ražotam autopilotam iekšā neviens dzīvs nekāps, tā ka auditorija pareizā

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijā noskaidroti automobiļi ar vismazāko vērtības zudumu 2

Katru gadu Schwacke un žurnāls Auto Bild izvērtē tā sauktos "vērtību čempionus", kas ir automašīnas, kuras nākamo četru gadu laikā zaudēs vismazāk no savas vērtības. Lasīt vairāk

 

Latgalē policija reidā reģistrē daudz pārkāpēju (+ VIDEO) 5

Zaudētas tiesības turpināt braukšanu, pamatīgi naudas sodi, vairāki brīdinājumi. Tāds Latgalē ir rezultāts vienas dienas policijas reidiem, kas notiek pastiprināti visā valstī un arī Eiropā. Lasīt vairāk

 

Kur lai tos liek? - Zēbriges osta Beļģijā sāk pārpildīties ar elektromobiļiem 13

Zēbriges osta Beļģijā ir viens no lielākajiem loģistikas centriem Eiropā, taču arī tam ir savas robežas. Lasīt vairāk

 

Satiksmes drošības reidā pārkāpumu maz (+ VIDEO) 7

Ātruma pārsniegšana ir viens no biežākajiem pārkāpumiem, ko policisti konstatējuši akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā. 18. septembris nosaukts par dienu bez satiksmes negadījumos bojāgājušiem un smagi ievainotiem. Kā likumsargiem veicās, pieskatot vadītājus, sekoja līdzi LTV filmēšanas grupa. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti