Toyota RAV4 "alņa tests" – norvēģiem pretenziju nav 7

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 4.oktobris 2019 5:40

Toyota RAV4 veiksmīgi izturējis pārbaudījumu, kas tiek dēvēts par „alņa testu”. Šoreiz japāņu krosoveru pārbaudīja norvēģu izdevuma Dinside žurnālisti.

Nesen jau rakstījām, ka zviedru Teknikens Värld izmēģinājumos jaunās paaudzes Toyota RAV4 hibrīdversija nespēja nokārtot tā saucamo „alņa testu” – pārbaudījumu, kura laikā automobilim strauji jāizvairās no tā priekšā parādījušās šķēršļa.

Zviedru žurnālisti atzīmēja, ka Toyota RAV4 rezultāti šajā disciplīnā ir slikti: krosovers vai nu sāk slīdēt uz sāniem, vai arī sagāžas uz ārējiem riteņiem un to ir ļoti grūti novaldīt. Testētājiem izdevās sasniegt tikai 68 kilometrus stundā, jo, palielinoties ātrumam, automašīna kļuva arvien grūtāk vadāma. Lai iegūtu maksimāli ticamus rezultātus, žurnālisti pārbaudīja divas dažādas automašīnas, abas ar hibrīda spēka piedziņu.

Arī Dinside testos trasē izbrauca pilnībā noslogota RAV4 hibrīdmodifikācija. Paradokss, taču norvēģiem nekas netraucēja – automobilis izbrauca starp konusiem ar ātrumu 65 km/h bez kādām problēmām. Pie ātruma 70 km/h saķere sāka nedaudz zust, bet tad pieslēdzās elektroniskā stabilizācijas sistēma. Žurnālisti atzīmē, ka RAV4 uzvedība „alņa testā” atgādina braukšanu pa sniegu - jo lielāks ātrums, jo grūtāk bija veikt manevrus, kā rezultātā izdevās sasniegt maksimāli 76 km/h.

Analogu rezultātu uzrādīja Kia e-Soul, Volkswagen T-Cross un BMW M135i xDrive. Jaunā Toyota Supra GR sasniedza 79 km/h, taču viens no konusiem tika notriekts.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 4.oktobris 2019 15:12
2 2 Atbildēt

Jā.Foftoattēls tiešām izstaro neaPskaužamu stabilitāti.Kreiso kāju reku pat simboliski piepacēlis- tak uzmiizt viņš/gribēja uz tiem aļņiem un uz tiem konusiem ;p

LMT 4.oktobris 2019 16:29
2 3 Atbildēt

Nabagbraucamais!

Antons 5.oktobris 2019 12:52
1 1 Atbildēt

Vācijas pārdotāko auto top 70 nav RAV4. Stulbie vācieši (kā arī franči, spāņi, itāļi...) nespēj novērtēt šo šedevru.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti