Toyota RAV4 "alņa tests" – norvēģiem pretenziju nav 7

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 4.oktobris 2019 5:40

Toyota RAV4 veiksmīgi izturējis pārbaudījumu, kas tiek dēvēts par „alņa testu”. Šoreiz japāņu krosoveru pārbaudīja norvēģu izdevuma Dinside žurnālisti.

Nesen jau rakstījām, ka zviedru Teknikens Värld izmēģinājumos jaunās paaudzes Toyota RAV4 hibrīdversija nespēja nokārtot tā saucamo „alņa testu” – pārbaudījumu, kura laikā automobilim strauji jāizvairās no tā priekšā parādījušās šķēršļa.

Zviedru žurnālisti atzīmēja, ka Toyota RAV4 rezultāti šajā disciplīnā ir slikti: krosovers vai nu sāk slīdēt uz sāniem, vai arī sagāžas uz ārējiem riteņiem un to ir ļoti grūti novaldīt. Testētājiem izdevās sasniegt tikai 68 kilometrus stundā, jo, palielinoties ātrumam, automašīna kļuva arvien grūtāk vadāma. Lai iegūtu maksimāli ticamus rezultātus, žurnālisti pārbaudīja divas dažādas automašīnas, abas ar hibrīda spēka piedziņu.

Arī Dinside testos trasē izbrauca pilnībā noslogota RAV4 hibrīdmodifikācija. Paradokss, taču norvēģiem nekas netraucēja – automobilis izbrauca starp konusiem ar ātrumu 65 km/h bez kādām problēmām. Pie ātruma 70 km/h saķere sāka nedaudz zust, bet tad pieslēdzās elektroniskā stabilizācijas sistēma. Žurnālisti atzīmē, ka RAV4 uzvedība „alņa testā” atgādina braukšanu pa sniegu - jo lielāks ātrums, jo grūtāk bija veikt manevrus, kā rezultātā izdevās sasniegt maksimāli 76 km/h.

Analogu rezultātu uzrādīja Kia e-Soul, Volkswagen T-Cross un BMW M135i xDrive. Jaunā Toyota Supra GR sasniedza 79 km/h, taču viens no konusiem tika notriekts.

 
Visi komentāri
 
650 4.oktobris 2019 15:12
2 2 Atbildēt

Jā.Foftoattēls tiešām izstaro neaPskaužamu stabilitāti.Kreiso kāju reku pat simboliski piepacēlis- tak uzmiizt viņš/gribēja uz tiem aļņiem un uz tiem konusiem ;p

WALA 4.oktobris 2019 15:28
0 0 Atbildēt

Da labi, lomu spēlē daudz un dažādi faktori, spāņi arī nebija apmierināti, bet tur arī varēja redzēt kā džeks profesionāli to mašību savalda , bet parastam lietotājam tur būtu auzas. Iespejams temperatur komplektā ar konkretu riepu spiedienu uztaisa jokus utml

LMT 4.oktobris 2019 16:29
2 3 Atbildēt

Nabagbraucamais!

Šumba 4.oktobris 2019 22:20
0 2 Atbildēt

Ko lai Tev pasaka,?- visi takš miljonāra meitu nejāj!... Jeb Tu esi no tiem, kas paņem līzingā bemberi, bet ledusskapis tukšs, jo jāmaksā kredīts!!!

Antons 5.oktobris 2019 12:52
1 1 Atbildēt

Vācijas pārdotāko auto top 70 nav RAV4. Stulbie vācieši (kā arī franči, spāņi, itāļi...) nespēj novērtēt šo šedevru.

ule 6.oktobris 2019 9:12
0 0 Atbildēt

Par kādu šedevru tu runā? Patēriņš liels, braukšana neērta, grab kā konservu bundža.

msh 6.oktobris 2019 9:35
0 0 Atbildēt

"Paradokss, taču norvēģiem nekas netraucēja"

Diez kur ir tas paradokss? Rezultāti kā reiz atgādina zviedru rezultātus - zviedri vienīgi noteikti savus izmēģinājumus sāk ar 90 kmph, kamēr šitie no lejas pakāpeniski kāpinot ātrumu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti