Toyota parāda ūdeņraža auto ar 800 km gaitas rezervi (+ FOTO) 23

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 13.oktobris 2019 13:33

Toyota nodemonstrējusi ar ūdeņraža degvielu darbināmā sedana Mirai prototipu, iezīmējot ceļu otrās paaudzes modelim, kas Japānas tirgū varētu startēt 2020.gada beigās.

Toyota parādījusi Mirai otrās paaudzes modeļa prototipu, atzīmējot, ka ar pirmo paaudzi to saista vien nosaukums un dzinēja tips. Pirmās paaudzes Mirai pamatā ir Prius šasija un priekšējo riteņu piedziņa, bet Mirai 2 pārcēlies uz aizmugures piedziņas platformu TNGA-N, ieguvis luksuss automobiļiem raksturīgu majestātisku izskatu, vairāk vietas salonā (agrāk 4, tagad 5 sēdvietas) un sportiskāku raksturu. 

Garumā jaunais Mirai sasniedz 4975 mm (vairāk nekā Camry XV70), tas ir 1885 mm plats un 1470 mm augsts, bet riteņu bāze sasniedz 2918 mm. Interjers iekārtots jaunāko Toyota garā – priekšējais panelis ar ciparu mērinstrumentiem un multimediju ekrānu, kas pagriezts vadītāja virzienā, centrālais tunelis ar uzlādes nišu viedtālrunim, kā arī džoistiks, kas aizstājis transmisijas režīmu izvēles selektoru.

Zināms, ka ar piepildītu degvielas tvertni Mirai 2 varēs nobraukt vismaz 800 km. Plašākam interesentu lokam jaunais Mirai tiks parādīts Tokijas autoizstādē (no 24.10), sērijveida ražošana un tirdzniecības starts Japānā plānots 2020.gada beigās, bet Eiropā un ASV japāņu ūdeņraža auto sagaidīsim 2021.gadā.

Pirmās paaudzes modelis ar lieliem panākumiem lepoties nevar – 2018.gadā Eiropā tas atrada vien 160 pircējus, bet ASV tika pārdoti 1700 eksemplāru.

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
he 13.oktobris 2019 18:57
13 5 Atbildēt

pēc būtības man ar ūdeņradi darbināmi auto patīk labāk kā elektroauto, jo tas ir vairāk auto tā klasiskajā izpratnē - ātri uzpildāms iekšdedzes dzinējs ar gana lielu gaitas rezervi (bāku). Vienīgais, ņemot vērā, to mazo popularitāte (arī ražoto modeļu ziņā), tad ar to uzpildi ir kā ir jeb precīzāk būtu teikt - nav iespējama uzpilde. Toties šādam auto nav ne bateriju, ne CO2, līdz ar to tas dabai ir draudzīgs..

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti