Prezentēts jaunais Volkswagen Golf; turpmāk pat bāzes versija ar LED gaismām un ciparu mērinstrumentiem (+ VIDEO, + FOTO) 17

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 24.oktobris 2019 21:56

Vācijas autobūves kompānija Volkswagen iepazīstinājusi ar jauno Golf, kas aizsāk nu jau savu astoto dzīves gājumu.

Jaunais Golf ir 4284 mm garš, 1789 mm plats un 1456 mm augsts, riteņu bāze – 2636 mm. Tātad numur astoņi ir kripatiņu garāks un apveltīts ar lielāku garenbāzi, taču zemāks, turklāt atkarībā no modifikācijas – arī 35-75 kg vieglāks. Bagāžas nodalījuma parametri vēl nav atklāti, taču jādomā, ka Golf 8 piedāvās, ko līdzīgu kā priekštecis (380-1270 l). Trīsdurvju modeļa piedāvājumā vairs nebūs, tāpat kā e-Golf, kura vietu ieņems pilnībā jaunais elektromobilis ID.3.

Turpmāk visi Golf būs apgādāti ar LED gaismām un ciparu mērinstrumentiem. Bāzes versijai vadītāja priekšā atradīsies 10,25 collu ekrāns, bet multimedijiem paredzēts 8,25 collu skārienekrāns ar interneta pieslēgumu. Pēdējo par piemaksu var samainīt ar 10,25 collu ekrānu.

Fizisko pogu skaits kokpitā samazināts līdz minimumam. Piemēram klimatkontroles vai vējstikla un aizmugures stikla apsildi tagad regulē ar ciparu taustiņiem, tāpat maina fona apgaismojumu, skārienekrāna un mērinstrumentu paneļa izgaismojumu, pēc vēlmes spēlējoties ar teju bezgalīgām krāsu gammām. Tas pats ar gaismām – kreisajā pusē tām atvēlēts atsevišķs ciparu regulators, taču atstājot to Auto pozīcijā, par šo funkciju var aizmirst.

Ciparu tehnoloģiju faniem jaunajā Golf garlaicīgi nebūs – daudzas funkcijas, tostarp durvju atslēgšanu un aizslēgšanu vai motora iedarbināšanu var pārvaldīt ar viedtālruņa palīdzību, tāpat var uzzināt automašīnas atrašanās vietu, izmantojot atbilstošu aplikāciju, sastādīt navigācijas maršrutus, uzzināt degvielas uzpildīšanas staciju adreses, izmantojot tiešsaistes balss vadību, WLAN-Hotspot, WE Deliver servisus u.tml.

Vācu Autobild, kas izmēģinājis jaunā Golf virtuālo kokpitu apgalvo, ka visu funkciju vadīšana ir kinderleicht (saprotams pat bērniem) un apgūstama dažās minūtēs. Golf kļūs par pirmo auto modeli Eiropā, kam pieejama uz 5G tīkliem balstītā Car2x tehnoloģija. Šī sistēma ļauj apmainīties ar datiem par satiksmes situāciju ar citiem automobiļiem un izmantot daļēji autonomo braukšanas sistēmu Travel Assist. Travel Assist (sērijā no versijas Style) prot paātrināties, bremzēt un piestūrēt, vadot automašīnu līdz pat 210 km/h. Vadītāja rokām jābūt uz stūres, bet, ja sensori pieskārienu nesajūt ilgāk par 15 sekundēm, Golf sāk bremzēt vienlaicīgi aktivizējot gaismu un skaņu signālus.

Jaunais Golf prot saglabāt individualizācijas datus mākoņservisā, turklāt ne tikai konkrētai mašīnai. Piemēram, ja ģimenē ir divi Golf, gadījumā, ja vadītājs iesēžas otrā mašīnā, dati par sēdekļa un spoguļu regulējumiem, klimatkontroles un mūzikas iestatījumiem dabūjami no „mākoņa”.

Interesants ir DSG kārbas Shift-by-Wire-Schaltknauf režīmu selektors – salīdzinot ar priekšteci tas sarāvies izmēros un atgādina aktuālajā Porsche 911 redzēto. Volkswagen nomainījis audio sistēmas piegādātāju, par skanējumu ļaujot rūpēties amerikāņu  Harman/Kardon.

Motoru klāstā būs 1,0 TSI evo benzīna motori ar 90 un 110 Zs, 1,5 TSI evo ar 130 un 150 Zs, kā arī 2,0 litru TDI evo dīzelis ar 115 un 150 Zs. Transmisija: 6MK vai 7DSG. 

Tos, kas sākuši izvairīties no dīzeļiem pēdējā laikā pasaulē izvērstās zaļās politikas dēļ, Volkswagen mierina, ka, izmantojot jauno Twindosing SCR sistēmu ar divkāršu AdBlue iesmidzināšanu, slāpekļa oksīda izmešu daudzums samazināts līdz pat 80 procentiem salīdzinājumā ar savu priekšteci.

Trīs Golf versijas no astoņām, kas būs pieejamas līdz ar tirdzniecības startu, būs komplektētas ar 48V elektrosistēmu un darbosies kā daļējais hibrīds 110, 130 un 150 Zs TSI benzīna motoros. Šāda sistēma palīdzēs paātrinājumā, uzkrās enerģiju bremzējot un palīdzēs ekonomēt degvielu, ietaupot uz 100 km līdz pat 0,5 litriem.  

Vēlāk tirgū nonāks Plug-in pieslēdzamie hibrīdi ar 204 un 245 Zs jaudu. Alternatīvajām versijām jāpieskaita arī modifikācija Golf TGI ar 130 Zs jaudīgu 1,5 litru motoru, kas darbosies ar dabasgāzi. Aptverot visu piedāvājumu, jaunais Golf spēs piedāvāt 13 motoru versijas jaudas spektrā no 90 līdz 300 Zs.  

Aprīkojuma komplektācijas tagad saucas Golf, Life un Style, bet no Golf 7 laikiem saglabājušies aprīkojuma varianti R-Line un GTE. Jau bāzes versijā Golf 8 pircējs iegūst LED gaismas ar 8 diodēm (vēl ir 11 un 22), virtuālo kokpitu ar 10,25 collu mērinstrumentiem un 8,25 collu multimediju ekrānu, aklā leņķa asistentu, bezatslēgas starta sistēmu, multifunkciju stūri, Car2X tehnoloģiju, automātisko klimata iekārtu, joslas uzturētāju un Front Assist sistēmu, kas brīdina par sadursmi ar priekšā braucošo.

Vācijā Golf 8 cena varētu būt aptuveni 20 000 eiro robežās.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Tele2 25.oktobris 2019 9:55
8 0 Atbildēt

Kāds braucamajam sakars ar nabadzību?

Tas gan 25.oktobris 2019 11:25
7 2 Atbildēt

Man, piemēram, labas gaismas un riepas ir viens no svarīgākajiem faktoriem, vēl varētu vēlēties automātiskās bremzes, bet bez cita es varu iztikt

LMT 24.oktobris 2019 22:29
4 17 Atbildēt

Vienvārdsakot - nabagbraucamais!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti