Prezentēts jaunais Volkswagen Golf; turpmāk pat bāzes versija ar LED gaismām un ciparu mērinstrumentiem (+ VIDEO, + FOTO) 17

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 24.oktobris 2019 21:56

Vācijas autobūves kompānija Volkswagen iepazīstinājusi ar jauno Golf, kas aizsāk nu jau savu astoto dzīves gājumu.

Jaunais Golf ir 4284 mm garš, 1789 mm plats un 1456 mm augsts, riteņu bāze – 2636 mm. Tātad numur astoņi ir kripatiņu garāks un apveltīts ar lielāku garenbāzi, taču zemāks, turklāt atkarībā no modifikācijas – arī 35-75 kg vieglāks. Bagāžas nodalījuma parametri vēl nav atklāti, taču jādomā, ka Golf 8 piedāvās, ko līdzīgu kā priekštecis (380-1270 l). Trīsdurvju modeļa piedāvājumā vairs nebūs, tāpat kā e-Golf, kura vietu ieņems pilnībā jaunais elektromobilis ID.3.

Turpmāk visi Golf būs apgādāti ar LED gaismām un ciparu mērinstrumentiem. Bāzes versijai vadītāja priekšā atradīsies 10,25 collu ekrāns, bet multimedijiem paredzēts 8,25 collu skārienekrāns ar interneta pieslēgumu. Pēdējo par piemaksu var samainīt ar 10,25 collu ekrānu.

Fizisko pogu skaits kokpitā samazināts līdz minimumam. Piemēram klimatkontroles vai vējstikla un aizmugures stikla apsildi tagad regulē ar ciparu taustiņiem, tāpat maina fona apgaismojumu, skārienekrāna un mērinstrumentu paneļa izgaismojumu, pēc vēlmes spēlējoties ar teju bezgalīgām krāsu gammām. Tas pats ar gaismām – kreisajā pusē tām atvēlēts atsevišķs ciparu regulators, taču atstājot to Auto pozīcijā, par šo funkciju var aizmirst.

Ciparu tehnoloģiju faniem jaunajā Golf garlaicīgi nebūs – daudzas funkcijas, tostarp durvju atslēgšanu un aizslēgšanu vai motora iedarbināšanu var pārvaldīt ar viedtālruņa palīdzību, tāpat var uzzināt automašīnas atrašanās vietu, izmantojot atbilstošu aplikāciju, sastādīt navigācijas maršrutus, uzzināt degvielas uzpildīšanas staciju adreses, izmantojot tiešsaistes balss vadību, WLAN-Hotspot, WE Deliver servisus u.tml.

Vācu Autobild, kas izmēģinājis jaunā Golf virtuālo kokpitu apgalvo, ka visu funkciju vadīšana ir kinderleicht (saprotams pat bērniem) un apgūstama dažās minūtēs. Golf kļūs par pirmo auto modeli Eiropā, kam pieejama uz 5G tīkliem balstītā Car2x tehnoloģija. Šī sistēma ļauj apmainīties ar datiem par satiksmes situāciju ar citiem automobiļiem un izmantot daļēji autonomo braukšanas sistēmu Travel Assist. Travel Assist (sērijā no versijas Style) prot paātrināties, bremzēt un piestūrēt, vadot automašīnu līdz pat 210 km/h. Vadītāja rokām jābūt uz stūres, bet, ja sensori pieskārienu nesajūt ilgāk par 15 sekundēm, Golf sāk bremzēt vienlaicīgi aktivizējot gaismu un skaņu signālus.

Jaunais Golf prot saglabāt individualizācijas datus mākoņservisā, turklāt ne tikai konkrētai mašīnai. Piemēram, ja ģimenē ir divi Golf, gadījumā, ja vadītājs iesēžas otrā mašīnā, dati par sēdekļa un spoguļu regulējumiem, klimatkontroles un mūzikas iestatījumiem dabūjami no „mākoņa”.

Interesants ir DSG kārbas Shift-by-Wire-Schaltknauf režīmu selektors – salīdzinot ar priekšteci tas sarāvies izmēros un atgādina aktuālajā Porsche 911 redzēto. Volkswagen nomainījis audio sistēmas piegādātāju, par skanējumu ļaujot rūpēties amerikāņu  Harman/Kardon.

Motoru klāstā būs 1,0 TSI evo benzīna motori ar 90 un 110 Zs, 1,5 TSI evo ar 130 un 150 Zs, kā arī 2,0 litru TDI evo dīzelis ar 115 un 150 Zs. Transmisija: 6MK vai 7DSG. 

Tos, kas sākuši izvairīties no dīzeļiem pēdējā laikā pasaulē izvērstās zaļās politikas dēļ, Volkswagen mierina, ka, izmantojot jauno Twindosing SCR sistēmu ar divkāršu AdBlue iesmidzināšanu, slāpekļa oksīda izmešu daudzums samazināts līdz pat 80 procentiem salīdzinājumā ar savu priekšteci.

Trīs Golf versijas no astoņām, kas būs pieejamas līdz ar tirdzniecības startu, būs komplektētas ar 48V elektrosistēmu un darbosies kā daļējais hibrīds 110, 130 un 150 Zs TSI benzīna motoros. Šāda sistēma palīdzēs paātrinājumā, uzkrās enerģiju bremzējot un palīdzēs ekonomēt degvielu, ietaupot uz 100 km līdz pat 0,5 litriem.  

Vēlāk tirgū nonāks Plug-in pieslēdzamie hibrīdi ar 204 un 245 Zs jaudu. Alternatīvajām versijām jāpieskaita arī modifikācija Golf TGI ar 130 Zs jaudīgu 1,5 litru motoru, kas darbosies ar dabasgāzi. Aptverot visu piedāvājumu, jaunais Golf spēs piedāvāt 13 motoru versijas jaudas spektrā no 90 līdz 300 Zs.  

Aprīkojuma komplektācijas tagad saucas Golf, Life un Style, bet no Golf 7 laikiem saglabājušies aprīkojuma varianti R-Line un GTE. Jau bāzes versijā Golf 8 pircējs iegūst LED gaismas ar 8 diodēm (vēl ir 11 un 22), virtuālo kokpitu ar 10,25 collu mērinstrumentiem un 8,25 collu multimediju ekrānu, aklā leņķa asistentu, bezatslēgas starta sistēmu, multifunkciju stūri, Car2X tehnoloģiju, automātisko klimata iekārtu, joslas uzturētāju un Front Assist sistēmu, kas brīdina par sadursmi ar priekšā braucošo.

Vācijā Golf 8 cena varētu būt aptuveni 20 000 eiro robežās.

 
Visi komentāri
 
LMT 24.oktobris 2019 22:29
4 17 Atbildēt

Vienvārdsakot - nabagbraucamais!

Tele2 25.oktobris 2019 9:55
8 0 Atbildēt

Kāds braucamajam sakars ar nabadzību?

TML 25.oktobris 2019 10:01
2 0 Atbildēt

Apaļš muļķis tu esi - 20 000 eiro ir cik necik paceļama cena, turklāt par to tu dabū vislabāko, kas pašlaik pieejams, ja runa ir par tehnoloģijām, tostarp arī dīzeli, ko zaļie nespēs tev aizliegt

Iva 25.oktobris 2019 13:06
1 0 Atbildēt

Nabagbraucamais ir īres skūteris, kuram pat īsti nekādus dokumentus un zināšanu apliecināšanu nevajag.

Raimonds 25.oktobris 2019 22:33
0 0 Atbildēt

Miljonārs arī var nopirkt un braukāt, ne tikai nabagais.

HE 24.oktobris 2019 23:08
1 7 Atbildēt

Šitais jau ir Vēsture...

msh 24.oktobris 2019 23:30
1 4 Atbildēt

Uzrakstīt "planšete ir jau bāzītē" būtu tas pats kas uzrakstīt "lupatas ķebļi ir jau bāzītē". Nē nu kāpēc lai lētāks spidometrs nenāktu jau bāzītē? Tās ir ciparnīcas, kuras pēc komerciālās loģikas būtu jāvar dabūt ar papildus maksu - bet kuru, protams, nebūs. Tas ka pogu maz, ir tas pats stāsts.

ezis71 25.oktobris 2019 6:23
1 3 Atbildēt

Latvietim galvenais ir ledi,neko citu vairs nevajag.

Tas gan 25.oktobris 2019 11:25
7 2 Atbildēt

Man, piemēram, labas gaismas un riepas ir viens no svarīgākajiem faktoriem, vēl varētu vēlēties automātiskās bremzes, bet bez cita es varu iztikt

Aaa 26.oktobris 2019 7:08
0 2 Atbildēt

Lai varētu spaidīt telefonu ????????????

kasinsh79 26.oktobris 2019 9:26
0 0 Atbildēt

Cienītais, koments gan tāds sekls. Ja domā LED dienasgaismas, tad tas netiek izcelts vispār. Tādas ir vairumam mūsdienu auto. Te skaidri un gaiši rakstīts, LED lukturi - no savas pieredzes ar B8 Passat varu apgalvot, nav bijis man auto ar tik labām gaismām vispār Tas, ka GOLF pat bāzītē tādas tiks uzstādītas, ir tikai un vienīgi apsveicami, agrāk pircēji par tām piemaksāja, tagad - standarts.

ezis71 26.oktobris 2019 11:15
0 1 Atbildēt

Cienītais,tad kāpēc zilo gaismu īpašnieki braukā ar ieslēgtiem migliniekiem?

Zis 26.oktobris 2019 13:23
1 1 Atbildēt

nevajag jaukt ķīniešu ledus ar normālu tehniku. Jāteic gan, ka situācija pēdējā laikā ir uzlabojusies ar tiem ķīniešu lediem, ko nevar teikt par miglinieku sērgu un dīzeļu darbināšanu stāvvietā - ja bmw komplektā ar vecu dīzeli, bet pie stūres zaļš gurķis no laukiem, tad tas ir obligāts pasākums, pieļauju, ka tas pat iekļauts dīzeļbembistu nerakstītajos likumos (es par motora neslāpēšanu tagad).

he 25.oktobris 2019 11:37
2 0 Atbildēt

kaut kā noskumis viņs no priekšas izskatās. Un kopumā nedaudz līdzīgs pirmo paaudžu hibrīdiem, kam visas restes aiztaisītas ciet, lai mazāka gaisa pretestība.

Citādi pirmais iespaid ir tīri ok.

anoagask 25.oktobris 2019 15:18
2 0 Atbildēt

finansisti uzvarējuši ergonomikas inženierus - pogu vietā ielikt sensoru paneļus ir lētāk.

Daļai retāk izmantoto pogu ir ok - gaismām piemēram, kā no salona izbraucot ieslēdzi uz "auto", tā līdz tolmetam nekas nav jāaiztiek (1x gadā miglas lukturi jāieslēdz)

Bet biežāk lietotās funkcijas kā klimats un radio bez grozāmpogām ir garām - VW trumpis pār frančiem bija klasisks, nesamudrīts salons

Raimonds 25.oktobris 2019 22:30
0 1 Atbildēt

Mašīnas paliek interesantākas.

Raimonds 25.oktobris 2019 22:32
0 0 Atbildēt

Miljonārs arī var nopirkt un braukāt, ne tikai nabagais.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti